[VIDEO] Delegacija Tehničkog fakulteta obišla pogon kompanije „Zijin Mining“

242 0
Tehnički fakultet u Zijin Mining

 

Delegacija Tehničkog fakulteta u Boru, posetila je danas kompaniju „Serbia Zijin Mining“ i obišla sistem za provetravanje, Pasta zasip i pogon flotacije ove kompanije.

flotacija SZM

Cilj posete bio je da se delegaciji Tehničkog fakulteta predstavi tehnologija koja se primenjuje u radu rudnika, dalji planovi razvoja zelenog rudnika “Čukaru Peki”, kao i ulaganja u zaštitu životne sredine i saradnju sa lokalnom zajednicom.

Kroz programe studentske stručne prakse, razmene znanja i mogućnosti zapošljavanja budućih diplomiranih inženjera rudarstva, metalurgije, tehnologije i menadžmenta borskog Tehničkog fakulteta u kompaniji, učvrstiće se saradnja kompanije „Serbia Zijin Mining“ i Tehničkog fakulteta.

Jang Juenkun„Kompanija „Serbia Zijin Mining” je otvorena za svaku obrazovnu ustanovu, posebno za stručno usavršavanje učenika, studenata i budućih diplomiranih inženjera rudarstva, metalurgije, tehnologije i menadžmenta, ne samo u vidu prakse, već i njihovog zapošljavanja. Kako rudnik ne može da egzistira bez obrazovnih institucija koje će mu obezbediti adekvatan kadar, tako ni Fakultet ne može postojati bez rudnika. Obe institucije treba da neguju saradnju u cilju očuvanja tradicije rudarstva u Boru”, istakao je zamenik generalnog direktora kompanije Jang Juenkun.

Profesor dr Jovica Sokolović, koji je i prodekan za materijalno-finansijsko poslovanje na Tehničkom fakultetu, naglasio je da je rudnik „Čukaru Peki“ zaista važi za zeleni rudnik i da je pravi primer održivog rudarstva u Srbiji.

Jovica SokolovićPotrudili smo se da našom poslednjom akreditacijom maksimalno inoviramo studijske programe i uvek se trudimo da kroz teorijsku nastavu maksimalno pratimo dešavanja na naučnom nivou i da našim studentima približimo tehnologije koje smo ovom prilikom prvi put videli. Videli smo pogon za pasta tehnologije koji je jedino takvo postrojenje u Srbiji, kao i drugačije tehnološke šeme. Bila je velika prilika za sve nas da vidimo nove uređaje i opremu koji postoje u ovom pogonu, naglasio je profesor Sokolović.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X