[VIDEO DEBATA] Da li će Bor ostati bez pijaće vode? Da li lokalna vlast dobro upravlja vodnim resursima?

516 0

 

Teškoće u vodosnabdevanju u Boru i okolnim selima dodatno otežava loše upravljanje vlasti u Boru, kao i nadležnih u borskom Vodovodu, smatra Milivoje Janošević, odbornik Blaške stranke „Most“ u Gradskoj skupštini u Boru, koji je bio gost u debati „3.600 korisnih sekundi“ produkcije Ist Media.

Prema njegovom mišljenju, nadležni su odgovorni što je presušila Zlotska reka koja nikada do sada nije imala ovako nizak nivo vodostaja. Janošević je uveren da se iz Zlotske reke, odnosno sa izvorišta u Zlotu, upumpava reka za Borsko jezero kako bi u jezeru bilo dovoljno vode za kinesku kompaniju koja upravlja nekadašnjim RTB-om.

Borivoje Mišić, žitelj sela Donja Bela Reka, koji je takođe gostovao u debati na temu vodosnabdevanja, kategoričan je u pogledu priključivanja kompanije Ziđin Bor Koper na izvorište Surdup, sa koga se vodom snabdeva i ovo selo.

Nakon što se izvrši reparacija kompletne vodovodne mreže od izvorišta do svih kuća u selu, tek tada može da se kompanija Ziđin priključi na mrežu, i to cevima od jednog cola, nikako ne veće, poruka je Mišića, koji je preneo stav i mišljenje svih žitelja ovog sela.

Poziv da prisustvuju debati na temu vodosnabdevanja dobio je i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, ali se nije odazvao. Takođe, pozivu se nije odazvao ni Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“ Bor.

Pogledajte celu debatu

 

Projekat „3600 korisnih sekundi“ podržala je „European Endowment For Democracy“

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X