(VIDEO) Da li će Gamzigradska banja dobiti novu šansu i vratiti staru slavu lečilišta?

597 0

Da li će Gamzigradska banja dobiti novu šansu i vratiti staru slavu lečilišta?

Pogledajte u video prilogu

 

GAMZIGRADSKA BANJA, (IST Media) Jedna od najuređenijih banja u Srbiji u kojoj se do devedesetih godina smeštaj tražio „preko veze“, sada proživljava teške dane.

 

Maćehinski i neodgovoran odnos države prema procesu privatizacije nekada prepunog hotela „Kastrum“, doveo je do sistemskog propadanja unutrašnjosti objekta.

 

Ni blizina carske rimske palate „Felix Romuliana“ iz IV veka, koja je 2007. godine uvrštena u listu svetske baštine UNESCO, nije bio dovoljan razlog da se država zabrine zbog turističkog sunovrata, a o tome nije brinuo ni grad Zaječar.

 

 

Namerno ili slučajno niko nije imao sluha da se zaustavi propadanje.  Državna Agencija za privatizaciju je stavila šapu na prodaju banja, ali se kroz resatrukturiranje pokazalo da je bila najgori partner u tom procesu.

 

Svi okoloni objekti u centru banje, pošta, pekara, stara banjska kupatila, lepo uređen kafe sa baštom koja gleda ka Timoku, sve je to danas zapušteno i čeka bolja vremena.  Aktivisti Mesna zajednice Gamzigradska banja, starosedeoci i vikendaši iz gotovo svih krajeva Srbije čine napore da koliko toliko okolina bude prihvatljiva za goste, a oni danas ovde dolaze isključivo zbog lečenja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Pingback: Da li će Gamzigradska banja dobiti novu šansu i vratiti staru slavu lečilišta?

Leave a comment

Your email address will not be published.

X