[VIDEO] Borski članovi tima za spasavanje u Turskoj poslali video poruku

328 0
Stefan Gnjatovic i Milan Mladenovic

 

Stefan Gnjatović i Milan Mladenović iz Bora, članovi su Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministartsva unutrašnjih poslova koji su već duže vreme u Turskoj kako bi pomogli unesrećenom narodu te zemlje.

Oni su u video obraćanju rekli da učestvuju u potragama u gradu Hatay i da će ostati sve dok bude bilo potrebe.

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu.

Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17- godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i 2 lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja.

Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica.

Broj žrtava katastrofe u Turskoj i Siriji porastao je na više od 41.000, gradovi u obe zemlje su razoreni, a mnogi preživeli nemaju sklonište na izuzetno niskim temperaturama. U Turskoj je stradalo više od 35.000 ljudi, što je najsmrtonosnija slična katastrofa od osnivanja zemlje pre 100 godina.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X