Hrvati rekli "DA" Evropskoj uniji

293 0

ZAGREB, 22. januara 2012. (Beta) – Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izrazila je večeras zadovoljstvo nezvaničnim rezultatima referenduma po kojima je većina građana podržala ulazak u Evropsku uniju.

 

Detalj sa današnjeg referenduma

 

Prema poslednjim rezultatima Državne izborne komisije na osnovu 93 odsto obrađenih biračkih mesta, ulazak u EU podržalo je 66,3 odsto birača, dok ih je 33,11 odsto bilo protiv.

 

“Ovo je fantastičan rezultat, ozbiljan i jako obavezujući”, izjavila je Vesna Pusić novinarima u zgradi parlamenta gde je dočekala prve nezvanične rezultate današnjeg izjašnjavanja građana.

 

Po objavi prvih nezvaničnih rezultata svoje razočaranje nisu krili u štabu “Pokreta za Hrvatsku – NE u EU”, koji se protivi ulasku EU.

 

Predsednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić izjavio je da je posebno nezadovoljan malim odzivom birača, te smatra da je referendum prošao u nedemokratkoj atmosferi.

 

U Saboru Hrvatske prve privremene rezultate referenduma dočekaće ceo državni vrh, predsednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Zoran Milaović i predsednik Sabora Boris Šprem. Oni će nakon što Državna izborna komisija u 22 časa objavi prve nepotpune privremene rezultate dati izjave za novinare.

 

Državna izborna komisija od 20 časova na svojim internet stranicama objavljuje nezvanične rezultate i osvežava ih svakih 20 minuta.

 

U Saboru će se okupiti oko 500 zvanica, sadašnjih i bivših hrvatskih funkcionera, predstavnici sudstva i vojske.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X