Večeras u Boru protest 1 od 5 miliona

1784 0
BOR, (IST Media) Građanski protest “#1od5miliona” biće održan danas u Boru, najavljeno je na Fejsbuk grupi Protesti Bor koja je u međuvremenu ugašena.

Kako je najavljeno, okupljanje je predviđeno za 18 časova na platou ispred Doma kulture, nakon čega će se krenuti u protestnu šetnju glavnim gradskim ulicama Moše Pijade, Kralja Petra i Zelenim bulevarom, od Doma kulture do Tržnog centra “Kocka” i nazad.

“Pozivamo sve Borane koji žele poštene izbore, pravnu državu, slobodne medije i institucije u službi naroda da 18. januara dignu svoj glas”, bilo je navedeno u pozivu.

Organizator naglašava da je protest “isključivo građanskog karaktera, sa političkim zahtevima, pa su dobrodošle zastave Srbije, grada Bora, kao i protestne parole BEZ STRANAČKIH OBELEŽJA.

Novinari su o protestu saznali putem društvenih mreža, ne zna se ko je organizator, ko će voditi protest, niti su postavljeni konkretni zahtevi, kao što je to u slučaju organizatora u Zaječaru, gde će večeras biti održan protest pod istim nazivom.

Protest je podržao borski odbor Savez za Srbiju.

U Zaječaru će protest biti održan od 18 časova na Trgu Nikole Pašića.

“Prvi i osnovni zahtev građanskog protesta u Zaječaru je da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili dug grada od preko 2 milijarde dinara, momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom”, navodi se u pozivu.

Zahteva se, takođe, da svi koji se predstavljaju opozicijom ovom režimu, napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X