Večeras predstavljanje knjige (Ka)ko smo – studije kulture pamćenja i politike identiteta u Srbiji

Objavljeno at 11:09
287 0
Predstavljanje knjige (Ka)ko smo: studije kulture pamćenja i politike identiteta u Srbiji Vesne Đukić (Institut za pozorište, film, radio i televiziju i Fakultet dramskih umetnosti, Beograd, 2017)

O knjizi, u kojoj su objedinjenje studije i analize uticaja i efekata određenih praktičnih javnih politika i institucionalizovanih oblika pamćenja na kulturu pamćenja i nacionalni kulturni identitet Srba u bivšim Jugoslavijama i sadašnjoj Srbiji, govore autorka, prof. dr Vesna Đukić (Fakultet dramskih umetnosti) i jedna od recenzenata, prof. dr Divna Vuksanović.

U fokusu istraživanja autorke je pitanje identiteta i kako se on kreira i rekreira s obzirom na pamćenje, pri čemu je u rukopisu knjige pamćenje određeno ne toliko kao istorijski fakticitet, već pre kao kulturni fenomen, a koji se tiče određene interpretacije, što je uvek već ideološkog karaktera. (Divna Vuksanović)

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

“Nebeski lovci” u Boru

Piše - 13. novembar 2015. 0
BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Izložba ptica grabljivica “Nebeski lovci” otvorena je danas u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije. Izložene…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X