Kultura

VEČERAS: Esejista ZORAN PAUNOVIĆ gost Narodne biblioteke Bor

BOR, (IST Media)  Boranin Zoran Paunović, profesor književnosti na katedrama za engleski jezik u Beogradu i Novom Sadu, predstaviće svojim nekadašnjim sugrađanima dve zbirke eseja, Prozor u dvorište (2017) i Doba heroja (2018) obe u izdanju “Geopoetike”.

On će biti gost Narodne biblioteke u Boru u petak 21. septembra od 19 sati, a razgovaraće se o književnosti, odnosu vrhunske književnosti i popularne kulture, o muzičarima-pesnicima, značajnim domaćim i anglofonim piscima i njihovim delima.

 

Paunović je vrstan predavač, esejista, autor studije o Nabokovu (Gutači blede vatre), zbirki eseja Istorija, fikcija, mit, Prozor u dvorište i Doba heroja, kao i većeg broja naučnih radova, članaka, predgovora, pogovora i sl. i prevodilac čiji su prevodi sa engleskog jezika nagrađeni svim značajnim nacionalnim nagradama za prevod.

Preveo je više desetina proznih dela novijih i savremenih američkih, britanskih, irskih, južnoafričkih pisaca, među kojima su: Nabokov, Vonegat, Oster, Delilo,  Barns,  Trevor, ali i popularni muzičari Bob Dilan (Tarantula) i Peti Smit (Sakupljači vune). Prevodi i studije u vezi sa popularnom kulturom odnosno muzikom.

Bio je predsednik srpskog PEN-a, kolumnista Vremena, član žirija za dodelu NIN-ove nagrade itd.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstava “Tašta ne prašta” 1. marta u bioskopu “Zvezda”

Ist Media

NAJAVA: Muzičko-scenski recital KUD-a Bor „Vinogorje moje rujno“

Ist Media

U petak gošća Narodne biblioteke autorka romana “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate”

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X