VEČERAS: Esejista ZORAN PAUNOVIĆ gost Narodne biblioteke Bor

827 0

BOR, (IST Media)  Boranin Zoran Paunović, profesor književnosti na katedrama za engleski jezik u Beogradu i Novom Sadu, predstaviće svojim nekadašnjim sugrađanima dve zbirke eseja, Prozor u dvorište (2017) i Doba heroja (2018) obe u izdanju “Geopoetike”.

On će biti gost Narodne biblioteke u Boru u petak 21. septembra od 19 sati, a razgovaraće se o književnosti, odnosu vrhunske književnosti i popularne kulture, o muzičarima-pesnicima, značajnim domaćim i anglofonim piscima i njihovim delima.

 

Paunović je vrstan predavač, esejista, autor studije o Nabokovu (Gutači blede vatre), zbirki eseja Istorija, fikcija, mit, Prozor u dvorište i Doba heroja, kao i većeg broja naučnih radova, članaka, predgovora, pogovora i sl. i prevodilac čiji su prevodi sa engleskog jezika nagrađeni svim značajnim nacionalnim nagradama za prevod.

Preveo je više desetina proznih dela novijih i savremenih američkih, britanskih, irskih, južnoafričkih pisaca, među kojima su: Nabokov, Vonegat, Oster, Delilo,  Barns,  Trevor, ali i popularni muzičari Bob Dilan (Tarantula) i Peti Smit (Sakupljači vune). Prevodi i studije u vezi sa popularnom kulturom odnosno muzikom.

Bio je predsednik srpskog PEN-a, kolumnista Vremena, član žirija za dodelu NIN-ove nagrade itd.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Od danas tople probe u Boru

Piše - 8. October 2015. 0
BOR, (IST Media) Nakon planiranog remonta i radova na postrojenjima u proizvodnom delu JKP Toplana Bor, proverena je ispravnost agregata,…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X