KulturaНекатегоризовано

Vanja Ejdus dobitnik trećeg “Zoranovog brka” u Zaječaru

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Treće večeri pozorišnog festivala “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru u žestokoj konkurenciji dobrih tumačenja “Zoranov brk” pripao je Vanji Ejdus za tumačenje uloge Crkve Ružice u komadu “Bela kafa” Aleksandra Popovića “Narodnog pozorišta” iz Beograda.

 

Predstava Bela kafa (15)

 

“Bela kafa” je priča o sudbini i propadanju imućne porodice fabrikanta Momčila Jabučila sredinom prošloga veka. Radi se o periodu i događajima, koje je i sam Popoviće preživeo zajedno sa svojim junacima u ratnom i poratnom periodu.

 

“Mene zanima kako se jedna porodica i zbog čega raspala i nestala u društvu posle Drugog svetskog rata”, kaže reditelj Milan Nešković.

 

U galeriji dobrih tumačenja (Branko Vidaković, Olga Odanović, Pavle Jerinić, Vanja Ejdus, Nenad Stojmenović, Nada Šargin) Zoranov brk otišao je u ruke briljantne Vanje Ejdus, sudeći po aplauzu posle dodele, po oceni publike zasluženo. Kao I sinoć žiri nije imao ni malo lak posao. U slavu pozorišta I u slavu glumačke veštine.

 

Predstava Bela kafa (11)

 

Na pres konferenciji nakon predstave Vanja Ejdus je rekla kako je iznenađena nagradom i da je očekivala da ceo ansambl dobije nagradu jer su svi u komadu podjednako dobri: “Ne bih možda izdvojila sebe, svi su glumci, svako na svoj način, napravili dobre kreacije. Moja uloga nije na prvu loptu efektna, a sa druge strane vrlo je kompleksno napisana pa ljudi pomisle da igram tri ili četiri lika. Zato što mi pisac daje mogućnost da imam veoma veliku transformaciju I u tome negde najviše I uživam u tim transformacijama. Ta uloga je i najslojevitija napisana i mislim da je to presudilo.”

 

Četvrte večeri Dana “Zorana Radmilovića” u Zaječaru na programu je predstava “Kainov ožiljak”, koju je po tekstu Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića u Šabačkom pozorištu režirao Jug Radivojević.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstava “Tašta ne prašta” 1. marta u bioskopu “Zvezda”

Ist Media

NAJAVA: Muzičko-scenski recital KUD-a Bor „Vinogorje moje rujno“

Ist Media

U petak gošća Narodne biblioteke autorka romana “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate”

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X