Vagner ponovo prvi čovek Majdanpeka

401 2

MAJDANPEK, (tekst i foto: Ivan Popović, IST Media) Dejan Vagner, član Srpske napredne stranke, ponovo je izabran za predsednika opštine Majdanpek, na današnjoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na sednici je ustanovljena i vladajuća većina koju čine SNS sa 17 odbornika i koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS sa četiri, od ukupno 31 odborničkih mandata.

 

“Cilj nove vlasti u Majdanpeku biće podizanje kvaliteta rada i usluga stručnih službi u opštini i Javnih preduzeća, ali i bolja saradnja sa preduzećima i vraćanje Majdanpeku imidža rudarskog grada”, rekao je Vagner u izlaganju pred odbonicima.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Prema njegovim rečima, vlast u Majdanpeku će posebnu pažnju posvetiti utvrđivanju strategija za razvoj nedovoljno razvijenih privrednih grana.

 

“Barizaćemo se na donošenje strategije za razvoj poljoprivrede i stočarstva, a posebno turizma u okviru koga ćemo zaposliti turizmologe, ekonomistike, kako bi kvalitetno osmislili turističku ponodu baziranu i na saradnji sa ostalim gradovima iz okruženja”, rekao je Vagner.

 

On je za svog zamenika predložio Draška Ćetkovića, koji je i ranije obavljao ovu funkciju, a koga je podržalo svih 22 odbornika vladajuće većine.

 

Istu podršku imali su i predloženi članovi Opštinskog veća: Miomir Ivanović (SPS) zadužen za budžetski sistem i finansije, Beti Janković (JS) zadužena za zdravstvo, Danijel Stojanović (SNS) zadužen za obrazovanje, omladinu i naučno-tehnološka dostignuća, Ranko Keranović (SNS) za malu privredu i Slobodan Mršić (SNS) za saradnju sa Mesnim zajednicama.

 

Odbornici opozicione Demokratske stranke i Vlaške stranke su, nakon zakletve, napustili sednicu.

 

Za zamenika predsednika opštine izabran je Draško ćetković (SNS), dok je za predsednika SO Majdanpek izabran Slaviša Božinović (SPS).

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

  1. eks naprednjak milanovca |

   @seljak
   Da je časti i morala kandidati sa liste Sns-a iz milanovaca(draško,srećko,milka,vladica,nelica)i dr.nisu dobili mandat milanovčana da ih predstavljaju u lokalnom parlamentu.Dokle god budemo glasali sa stranke i njihove lidere umesti za ljude NIKAD nam neće biti bolje,jer se sve svodi na borbu za ličnu korist….

   Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X