UŽIVO: U toku sednica SO Bor

1024 0

Za v.d direktora borskog Doma zdravlja imenovan je dr Miroslav Karabašević urolog u ovoj ustanovi.

 

12:20 Srđan Marjanović: Potrebno mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije u slučaju kupovine zemljišta u Novom gradsku centru, koju je kupio na licitaciji funkcioner NS i odbornik Žarko Timotijević, i u slučaju direktora ŠRIF-a, čiji je direktor odbornik i funkcioner URS-a Vladan Novović.

 

12:12 Smenjen direktor ZOO Vrta Borislav Mlovanović i za v.d. imenovana Mirjana Marić diplomirani inženjer poljoprivrede iz Bora

 

12:07 Srđan Marjanović smatra da su subvencije namet građanima. “Dolazimo u jedno vrzino kolo, jer je svejedno je da li će se cene usluga komunalnih preduzeća formirati po tržišnoj ceni ili će se subvencijama omogućiti bajpas kako bi ta preduzeća preživela.

 

12:00 Predsednik opštine Bor Živorad Petrović brani subvencije za JKP Toplana i Vodovod, smatrajući, da ukoliko toga ne bi bilo, preduzeća bi naplaćivala usluge po realnim ekonomskim cenama, koje bi bile mnogo veće od sadašnjih. “Ne možemo da sa jedne strane štitimo građane niskim cenama usluga, a da sa druge ne dajemo subvencije”.

 

11:35 Blagoje Spaskovski: Sprečiti stranačka zapošljavanja i preispitati dosadašnja zapošljavanja. Ako je tačno da je u Vodovodu posle izbora zaposleno 13 ljudi, potrebno ga je hitno smeniti.

 

11:29 Dragan Žikić: Vodovod beleži gubitak od preko pet miliona dinara, koliko iznosi i plan budžeta zarade zaposlenih.

 

11:26 Adrijana Pupovac: Prilikom kontrole javnih preduzeća, uočene su mnoge nepravilnosti. Navela je Zoo Vrt.

 

11:23 Dr Goran Golubović : “Upada u oči 13 novozaposlenih u Vodovodu. Molim da mi obrazložite zbog čega je to urađeno, jer smo mi nekada prozivani za partijska zapošljavanja”.

 

11:20 Jovanka Dinić (SPS) Pitanje za direktora 3. oktobar: Šta je sa reciklažnim centrom koji je najavljivan?
11:10 Počela rasprava o izmenama Programa poslovanja javnih preduzeća

 

 

11:15 Donete odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog preduzeća ”Direkcija za izgradnju Bora”, Javnog preduzeće za stambene usluge ”Bor”, Javnog preduzeća ”Zoološki vrt” i Javnog preduzeća ”Borski turistički centar” Bor;

 

11:00 Jovanka Dinić (SPS) U prošloj godini posao je u Boru dobilo tri puta manje žena. Mnogi poslovi koje su dobile bili su na određeno vreme od tri meseca

 

balassevich10:57 Predrag Balašević (NVDSS): Otvaranjem samoposluge “Tekijanka” u zgradi Nove tržnice zaposliće se nekoliko desetina lica, ali će to biti manji broj od ljudi koji će izgubiti posao gašenjem okolnih prodavnica.

 

10:55  Počela rasprava o Predlogu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Bor za 2014. godinu.

 

Četvrta sednica SO Bor počela je minutom ćutanja za nastradale u katastrofalnim poplavama.

 

20140523_091021

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X