Uvećan opštinski budžet, pomoć porodiljama i novo evropsko obdanište

426 0

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Odbornici skupštine opštine Bor su usvojili drugi rebalans opštinskog budžeta, čime je on sada 2,460 milijarde dinara, odnosno veći za oko 17 procenata. U narednom periodu biće izdvojena sredstva za izgradnju Evropskog obdaništa, a takođe i za populacionu politiku.

 

 

Usvojen je predlog da se porodiljama povećaju jednokratna davanja i to: za prvo dete će porodilje dobijati 25 hiljada, za drugo 40, a za treće i četvrto po 70 hiljada dinara.

 

Na sednici su razrešeni dužnosti bivši i postavljeni novi v.d direktora u pojedinim preduzećima i ustanovama. U Javnom preduzeću „Bogovina” na mestu v.d. direktora imenovana je Nataša Jovanović, u Vodovodu Saša Mladenović, u Sportskom centru Bojana Dlbokić Dubočanin, a u Muzeju rudarstva i metalurgije Dragana Ignjatović, pošto je ostavku podneo dosadašnji vršilac dužnosti direktora, Igor Jovanović.

 

Takođe, potvrđeni su mandati novim odbornicima Srpske napredne stranke, Dragani Urošević i Staniši Negranoviću, koji su došli umesto Aleksandra Milikića i Jasmine Orlić, jer su oni na prošloj sednici izabrani za predsednika i zamenika predsednika Opštine Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Vučić pobedio u prvom krugu?

Piše - 2. April 2017. 0
Prema prvim podacima agencije Ipsos na osnovu 45,7 odsto obradjenih podataka iz uzorka predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X