Društvo

Utvrđene cene parkiranja na javnim parkiralištima u Boru. Evo gde će se naplaćivati

parkinzi bor

 

Nadzorni odbor Javno-komunalnog preduzeća za stambene usluge Bor, koje upravlja javnim parkiralištima, utvrdio je cene parkinga koje će se primenjivati u I i II gradskoj zoni.

Direktorka ovog preduzeća Suzana Bojkovski, ranije je navela lokacije na kojima će se uskoro naplaćivati parking mesta putem sms-a.

Nakon markiranja i postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije, parkiranje će se naplaćivati ispred Gradske uprave, Javno-komunalnog preduzeća za stambene usluge, Vatrogasnog doma, ispred zgrade Pošte u centru grada i u ulice Moše Pijade preko puta nekadašnje Jugobanke.

Parkirališta će se naplaćivati i kod kapije Ziđina (preko puta gradske pijace), u ulici Đorđa Vajferta ka Direkciji kompanije Ziđin (preko puta prodajnog objekta MZ) a zanimljivo je da će parking mesta za građane biti i kod sadašnje Policijske uprave Bor i Pošte, gde sada parkiranje još nije dozvoljeno.

Prema dobijenim podacima, u I zoni jedan sat parkiranja koštaće 50 dinara a u II zoni 40, dok će celodnevno parkiranje u I zoni koštati 250 dinara a u zoni II 200.

Mesečna pretplatna karta za fizička lica biće 1500 dinara a za pravna 2000. Izdavaće se i povlašćena mesečna karta za zaposlene u zoni parkiranja, i ona će koštati 1300 dinara.

Parkiranje u I zoni biće ograničeno na 120 minuta, odnosno 180 minuta u II zoni.

Kontrolu nepropisno parkiranih vozila obavljaće komunalna milicija i inspekcija Javno-stambenog preduzeća „Bor“ (JSP), kao i saobraćajna policija.

Predviđa se i upotreba „pauka“ koji bi odnosio, pre svega havarisana vozila sa parkinga, a kasnije i nepropisno parkirane automobile i vozila koja budu parkirana na mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom. Za nabavku pauka je već raspisana javna nabavka i saznajemo da je to vozilo već kupljeno.

Kazne će se naplaćivati i za parkiranje na zelenim površinama, a kreću se u rasponu od 10.00 dinara za fizička lica, odnosno 70.000 za pravna lica i 30.000 za  preduzetnike.

Kazna za ovakvo parkiranje iznosi 10.000 dinara

Borska opozicija upozorava da u Boru nema dovoljno parking mesta i da je pre uvođenja naplate parkiranja neophodno obezbediti da svaka zgrada ima parking prostor.

Direktorka Bojkovski, međutim, kaže za Ist media da se u stambenim naseljima neće naplaćivati parkiranje sve dok se ne obezbedi dovoljan broj parking mesta, a da bi se to postiglo, u planu je izrada montažnih spratnih garaža.

Trenutno je najkritičnija situacija sa parking mestima u ulici Albanske spomenice, gde u desetospratnicama živi oko 400 porodica a ništa bolja situacija nije ni u IV i V Mesnoj zajednici.

Skrenuta je pažnja da se duž ulice 3. oktobar i Moše Pijade vozila parkiraju na trotoaru, zbog čega su pešaci prinuđeni da se kreću kolovozom. Iz tih razloga, za bezbednost dece najkritičniji je put kretanja ka školi Vuk Karadžić ispod “čačanskih solitera.

Ovo su parkinzi gde će se parkin naplaćivati

parkinzi bor

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X