Utisci SREBRNIH DELFINA: Imali smo podršku i slovenačkih i italijanskih navijača

2381 0
BOR, (IST Media) – “Imali smo sjajnu podršku sa tribina, a apluz za naše drugo mesto je bio gromoglasniji nego za domaćina, pobednika turnira, ekipu Tirola. Sa tribina se čulo bodrenje i Slovenaca i Italijana”.

Ovo su najjači utisci borskih vaterpolista koji su se upravo vratili iz Beča, sa međunarodnog turnira na kome su osvojili srebrnu medalju.

Pročitajte i ovo: Borski DELFINI SREBRNI u Austriji (VIDEO)

Tener borskih vaterpolista Uroš Živanović, kaže da njegove momke sada čekaju naporni treninzi na zatvorenom bazenu i početak takmičenja za mlađe kategorije.

U iščekivanju toplih bazena: Uroš Živanović

“Sve što smo do sada postigli otvara mogućnost da budemo centar dešavanja u srpskom vaterpolu i organizatori budućih turnira, kako reprezentativnih, tako i za mlađe kategorije. Sve ide brzim koracima i iz godine u godinu napredujemo kako bi trebalo,” rekao je Živanović.

On napominje da su za dalji napredak potrebni bolji uslovi na inače dobrim bazenima u Boru, ali nisu iskorišćeni tokom cele godine, što je najvažnije za napredak.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, smatra da vaterpolo u Boru ima budućnost.

“Ovi mladi momci su pokazali da imaju i energije i kvalitet da se bave najtrofejnijim srpskim sportom, i da Bor bude jedan od centara vaterpola u Srbiji”, rekao je Milikić.

On je rekao da je za finansiranje kluba iz gradskog budžeta izdvojeno 400.000 dinara, ali se izdvajaju i sredstva za rad Sportskog centra, odnosno bazena.

“U narednom periodu moramo da obezbedimo uslove za bolji rad kluba ali i rekreativaca, a to su radovi na filtraciji zatvorenih bazena, ali i da se u periodu do grejne sezone bazeni zagrevaju”, rekao je Milikić.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X