Utisci SREBRNIH DELFINA: Imali smo podršku i slovenačkih i italijanskih navijača

2432 0
BOR, (IST Media) – “Imali smo sjajnu podršku sa tribina, a apluz za naše drugo mesto je bio gromoglasniji nego za domaćina, pobednika turnira, ekipu Tirola. Sa tribina se čulo bodrenje i Slovenaca i Italijana”.

Ovo su najjači utisci borskih vaterpolista koji su se upravo vratili iz Beča, sa međunarodnog turnira na kome su osvojili srebrnu medalju.

Pročitajte i ovo: Borski DELFINI SREBRNI u Austriji (VIDEO)

Tener borskih vaterpolista Uroš Živanović, kaže da njegove momke sada čekaju naporni treninzi na zatvorenom bazenu i početak takmičenja za mlađe kategorije.

U iščekivanju toplih bazena: Uroš Živanović

“Sve što smo do sada postigli otvara mogućnost da budemo centar dešavanja u srpskom vaterpolu i organizatori budućih turnira, kako reprezentativnih, tako i za mlađe kategorije. Sve ide brzim koracima i iz godine u godinu napredujemo kako bi trebalo,” rekao je Živanović.

On napominje da su za dalji napredak potrebni bolji uslovi na inače dobrim bazenima u Boru, ali nisu iskorišćeni tokom cele godine, što je najvažnije za napredak.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, smatra da vaterpolo u Boru ima budućnost.

“Ovi mladi momci su pokazali da imaju i energije i kvalitet da se bave najtrofejnijim srpskim sportom, i da Bor bude jedan od centara vaterpola u Srbiji”, rekao je Milikić.

On je rekao da je za finansiranje kluba iz gradskog budžeta izdvojeno 400.000 dinara, ali se izdvajaju i sredstva za rad Sportskog centra, odnosno bazena.

“U narednom periodu moramo da obezbedimo uslove za bolji rad kluba ali i rekreativaca, a to su radovi na filtraciji zatvorenih bazena, ali i da se u periodu do grejne sezone bazeni zagrevaju”, rekao je Milikić.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X