Usvojen predlog plana za izgradnju vetro parka

309 0
skupstina grada Bora

 

Na petoj sednici Gradskog veća između ostalog usvojeni su i predlozi o promeni osnivačkog akta za Narodnu biblioteku,  Muzej rudarstva i metalurgije i Centra za kulturu.

Prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, najbitnija tačka koja je usvojena je početak izrade plana izgradnje vetro parka na potezu Veliki Krš – Stol – Deli Jovan.

U pitanju je vetro park od 450MWh koji planiramo da gradimo. Siguran sam da će ovaj park i svi vetro parkovi koji će se graditi na teritoriji grada Bora ukupne snage 750 MW biti budućnost razvoja zelene energije na teritoriji Republike Srbije, grada Bora, ali i budućnost  punjenja  budžeta i razvoja grada Bora. Novim zakonom biće predviđeno odvajanje finansijskih sredstava procentualno lokalnim samoupravama na čijim teritorijama se grade vetro parkovi. Grad Bor će biti grad sa najvećim kapacitetom vetro parkova, siguran sam da će to biti i ozbiljan izvor prihoda za grad Bor u narednom periodu, rekao  je Milikić.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i dugovanje Apotekarske ustanove koje izmiruje grad Bor. U prethodne dve i po godine  izmireno je blizu 600 miliona dinara, a kada se bude završio ceo proces plaćanja obaveza sa svim kamatama iznos će biti nešto više od 650 miliona dinara.

O svim usvojenim odlukama konačnu reč daće odbornici na Skupštini grada koja je zakazana za 15. jun.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X