Društvo

Usvojen pravilnik o sufinansiranju mera energetske efikasnosti

 

Članovi Gradskog veća usvojili su pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih kuća, stanova i zgrada za koje je Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo javni poziv.

Iz budžeta grada Bora izdvojeno je 10 miliona dinara i očekuje se još toliko od resornog ministarstva.

Na javni poziv koji je podnelo Ministarstvo  mogu da se prijave lokalne samouprave kroz četiri mogućnosti za poboljšanje energetske efikasnosti. Što se tiče građana, njihovi predračuni za energetsku sanaciju biće podržani sa maksimalno 50 % od predviđenog iznosa sredstava, rekao je Igor Janković član Gradskog veća.

Prva mera je unapređenje termičkog omotača, odnosno zamena stolarije i fasade, druga mera je unapređenje termo tehničkog sistema zgrade putem zamene kotlova i instalacije, treća je ugradnja solarnih kolektora za centralnu potrošnju tople vode i poslednja je ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, naglasio je Janković.

On je još dodao da će se u narednih mesec dana doneti rešenje o prihvaćenim programima, a onda će uslediti javni pozivi, prvo za privredne subjekte, a potom i za krajnje korisnike.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X