Usvojen budžet za 2016. predsednik SO Bor podneo ostavku

424 0

BOR (IST Media) Odbornici SO Bor usvojili su na današnjoj sednici budžet za narednu godinu, koji iznosi 1.628.000.000 dinara, bez prenetih neutrošenih sredstava i koji je, kako je ranije predsednik Opštine Bor najavio za 100 miliona dinara manji od budžeta za 2015. godinu.

 

Iz budžeta za 2016. godinu opredeljeno je, između ostalog, 93 miliona dinara za socijalna davanja, 38 miliona za sport, 15 miliona za narodnu kuhinju i 4 miliona dinara za Zdravstveni centar. Najveća stavka u budžetu i naredne godine biće zarade zaposlenih.

 

so bor

 

Obrazlažući budžet, predsednik Optine Bor, Živorad Petrović rekao je da on nije idealan, ali da je štedljiv, socijalan i razvojni.

 

Odbornik SO Bor, Predrag Balašević (Vlaška narodna stranka), smatra da je budžet nerealan, s obzirom na to da je najveća stavka u prihodima za narednu godinu porez na zarade.

 

“Moramo imati na umu da će izvestan broj građana Optine Bor u narednoj godini stati bez posla, te da će ta suma biti umanjena”, rekao je Balašević. On je takođe uputio kritike i na subvencije koje se daju javnim reduzećima, a koja, kako je naveo, nisu do sada opravdala uložen novac oslanjajući se svake godine na nove subvencije.

 

Za informisanje će u narednoj godini iz budžeta biti utrošeno 24 miliona dinara, a veći deo te sume, 14 miliona namenjen je za prenos skupštinskih sednica.

 

Odbornik SO Bor, Vladan Novović istakao je da nije zadovoljan sredstvima koja su opredeljena za sufinansiranje medija.

 

“To su sredstva od 1,4 procenata, a preporuka Udruženja novinara Srbije je da 2 odsto budžeta za narednu godinu lokalne samouprave opredele za projektno finansiranje medija”, rekao je Novović.

 

Ipak, pre prelaska na razmatranje tačaka dnevnog reda, ostavku je podneo predsednik SO Bor, Dušan Marković. Dan ranije je sakupljen dovoljan broj potpisa odbornika za njegovu smenu, pa je za govornicom rekao da to čini zbog pritisaka unutar stranke.

 

Adamović obećao efikasniji rad SO Bor
Adamović obećao efikasniji rad SO Bor

Ako bi se sudilo po izlaganju nekadašnjeg socijaliste, a sada naprednjaka, očigledno je da su unutar  borskog SNS velika trvenja, koja su manje-više učestala od konstituisanja lokalnog parlamenta.

 

Tajnim glasanjem, za novog predsednika SO Bor izabran je Vidoje Adamović, odbornik SNS i diplomirani inženjer u RTB-u Bor.

 

Za izbor Adamovića glasalo je 25, od 24 prisutnih odbornika.

 

Imenovani su i vršioci dužnosti tri ustanove. U Apoteci Bor – Tanja Videnović, u Turističkoj organizaciji Bora Stanković, a u Muzeju rudarstva i metalurgije Igor Jovanović.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X