Uskršnja tradicionalna izložba rukotvorina u Gamzigradu

393 0

ZAJEČAR, (Ist Media Dragan Popaz) Udruženje žena „Romula“ Gamzigrad održaće tradicionalnu izložbu rukotvorina, u nedelju na Uskrs, u Domu kulture u Gamzigradu. Izložba počinje u 18 sati.

 

Romula01

Tradicionalne domaće rukotvorine, koje Udruženje žena „Romula“ Gamzigrad čuva od zaborava, njih trideset, prirediće uskršnju izložbu za sve ljubitelje starina u Domu kulture.

 

Na izložbi posetioci će videti ručno izrađene ćilime, stolnjake (milje), ručno pletene čarape i mnoštvo još ručnih radova vrednih domaćica. Posebnu pažnju organizatori pridodaju duborezu na drvetu.

 

„Udruženje „Romula“ Gamzigrad je mlado udruženje žena. Uskršnju izložbu koju pripremamo za sve ljubitelje starina sa etno motivima posetioci će moći da vide u nedelju, na uskrs u Domu kulture u selu Gamzigrad. Na ovoj tradicionalnoj izložbi pored našeg udruženja gostovaće i posetiocima predstaviti svoje radove udruženje iz Grljana i Zaječara – rekla je predsednica udruženja Marela Simonović.

 

Domaćin će posetioce na tradicionalni način dočekati uz hleb i so, a KUD „Romulijana“ uveličaće otvaranje ovo izložbe svojim kulturno umetničkim programom, koji počinje u 18 sati.

 

Romula01 (1)

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X