Društvo

Uskoro Sportski izazov 2019. Ko će pobediti? Bor ili Knjaževac?

BOR, (IST Media) U sklopu obeležavanja Evropske nedelje sporta koja se obeležava od 23 do 30. septembra u organizaciji Olimpijskog komiteta i kompanije Koka-kola, u Boru će 23. septembra na platou Doma kulture i u ulici Moše Pijade biti održana manifestacija “Sportski izazov 2019”.

Početak događaja je planiran za podne a završetak u 15 sati.

Projekat „Sportski izazov” je okrenut ka zdravom načinu života kroz vežbe i sportska dešavanja za sve generacije. Projekat se zasniva na tome da se građanstvo u Srbiji podstakne da se redovno bavi rekreacijom kroz razne vidove vežbi u različitim sportskim aktivnostima.

Kroz učešće velikog broja građana, organizuje se takmičenje između dva grada i na simboličan način u zavisnosti od broja građana koji uzmu učešće proglašava se pobednički grad. Manifestacija je takmičarskog karaktera, i grad Bor će se nadmetati sa opštinom Knjaževac.

Na platou ispred Doma kulture biće instalirane bine na kojima će se aktivni takmičari, rekreativci, ljubitelji sporta i članovi različitih sportskih organizacija nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja.

Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno koja će tog dana biti organizovana specijalno za ovu priliku.

Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.

Pored aktivnosti koje će se dešavati na glavnoj bini, zainteresovani građani će dobiti priliku da učestvuju u igri „Potraga za blagom” u okviru koje će morati da reše određene zadatke hodajući ili trčeći, kao i takmičenju u šutiranju trojki “Put oko Evrope”.

Procentualni broj učesnika iz jedne opštine/grada se upoređuje sa brojem učesnika iz suparničke opštine/grada. Opština/grad sa većim procentom učesnika POBEĐUJE.

Pored Bora i Knjaževca, sportski izazov biće organizovan i u Aranđelovcu i Somboru, Pirotu i Zaječaru, kao i Šabcu i Valjevu.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije.

Cilj je razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Ovaj događaj se realizuje u zemljama Evrope, ove godine po jubilarni 5. put.

Zvaničan početak Evropske nedelje sporta biće obeležen u finskom gradu Espo 23. septembra 2019. godine. Tokom nedelje mnogobrojni sportski i edukativni događaji, biće organizovani širom Evrope sve do 30. septembra. Očekuje se preko 15 miliona učesnika iz 46 zemalja i teritorija.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X