Uskoro protokol o saradnji finskih i srpskih stručnjaka u oblasti ekologije

209 0

BOR, (IST Media) U Beogradu će 3. aprila biti potpisan protokol o saradnji geoloških zavoda Srbije i Finske u oblasti istraživanja, najavio je danas u Boru državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Tomislav Šubaranović.

 

rtb finska ambasador finska

 

„Sporazumom, koji ćemo sa Geološkim insitutom ove Finske na njenu inicijativu potpisati u Ministarstvu, Srbija dobija mogućnost nastupa na evropskom tržištu“, rekao je Šurbanović prilikom posete ambasadora Finske u Srbiji Peka Orpana Boru.

 

On je naznačio da će saradnjom sa Finskom, koja je članica EU, Srbija imati lakši pristup projektima iz geologije širom Evrope.

 

Ambasador Finske je u poseti Boru došao sa predstavnicima Geološkog instituta kako bi posredovao u razgovoru o uspostavljanju saradnje skandinavske naučno-istraživačke kuće i Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) u oblasti geologije i istraživanja.

 

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, kazao je da finski Geološki institut dolazi radi pomoći Basenu da zajedno dođu do više koncentrata i popune kapacitete nove topionice u Boru, čiji se kraj izgradnje očekuje početkom naredne godine

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X