Uskoro protokol o saradnji finskih i srpskih stručnjaka u oblasti ekologije

170 0

BOR, (IST Media) U Beogradu će 3. aprila biti potpisan protokol o saradnji geoloških zavoda Srbije i Finske u oblasti istraživanja, najavio je danas u Boru državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Tomislav Šubaranović.

 

rtb finska ambasador finska

 

„Sporazumom, koji ćemo sa Geološkim insitutom ove Finske na njenu inicijativu potpisati u Ministarstvu, Srbija dobija mogućnost nastupa na evropskom tržištu“, rekao je Šurbanović prilikom posete ambasadora Finske u Srbiji Peka Orpana Boru.

 

On je naznačio da će saradnjom sa Finskom, koja je članica EU, Srbija imati lakši pristup projektima iz geologije širom Evrope.

 

Ambasador Finske je u poseti Boru došao sa predstavnicima Geološkog instituta kako bi posredovao u razgovoru o uspostavljanju saradnje skandinavske naučno-istraživačke kuće i Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) u oblasti geologije i istraživanja.

 

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, kazao je da finski Geološki institut dolazi radi pomoći Basenu da zajedno dođu do više koncentrata i popune kapacitete nove topionice u Boru, čiji se kraj izgradnje očekuje početkom naredne godine

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X