Tema danaTurizamНекатегоризовано

Uskoro bez trave u jezeru. Rešenje ipak privremeno.

BOR (IST Media) Podvodna trava na Borskom jezeru biće uklonjena do kraja nedelje, a samim tim će i posetiocima jezera biti omogućeno nesmetano kupanje, rekla je za RTV Bor Milica Milovanović, upravnica hotela “Jezero”.

 

Za potrebe uklanjanja podvodne trave iz jezera, hotel je pozajmio specijalnu podvodnu kosačicu sa beogradskog kupališta Ada Ciganlija.

 

trava_jezero
foto: screenshot

 

Do kraja nedelje ćemo završiti kompletno čupanje, košenje i iznošenje trave iz celog jezera koja će, u saradnji sa javnim preduzećem 3. Oktobar biti uklonjena, i nadam se da će kupači biti zadovoljni.” istakla je Milovanović.

 

Prema rečima kupača, podvodne trave čini se, ove sezone ima najviše.

 

Nije baš prijatan osećaj kada vam se tokom kupanja noge upletu u travu. Trave je bilo i prethodnih godina, ali nikada u ovoj meri.” rekao nam je posetilac Borskog jezera.

 

Prema iskustvima sa Ade, ovo je ipak samo privremeno rešenje, jer se trava kosi najviše jedan metar ispod površine jezera. Sa padom nivoa jezera i rastom trave koja nije iščupana sa dna, problem će se ponovo javiti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Četvrta NEGOTINSKA BUĆKA” – Kusjak 2024. od 27. do 28. jula

Ist Media

Kako da uživate u lokalnoj kuhinji tokom putovanja

Ist Media

Otovrena sezona kupanja na Borskom jezeru. Sezona na Rgotskom jezeru otvorena pre kalendarskog leta

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X