Uručena rešenja mladim preduzetnicima koji su dobili novac za samozapošljavanje

119 0
dodela subvencija

 

U okviru aktivne politike zapošljavanja koja se spovodi kroz Lokalni akcioni plan, dvadeset troje mladih preduzentnika dobilo je sredstva za samozapošljavanje.

Potpisano je 23 ugovora, a od toga je 16 žena što je jako dobro s obzirom na to da je u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje mnogo veći broj nezaposlenih žena. Prema zadnjem podatku, broj nezaposlenih lica je 3.335 , od toga je čak 2.310 žena. Dosta mladih je dobilo subvenciju, a grad Bor je ovog puta izdvojio 4,5 miliona dinara za ova sredstva, rekla je Lidija Načić direktorka NSZ.

Ovom prilikom govorili su i neki od mladih preduzetnika koji su dobili novac za pokretanje biznisa.

Stefana ZečevićOtvaram kafeteriju koja će se nalaziti na četvrtom kilometru. U ponudi će biti kafe za poneti raznih vrsta i ukusa, tople ili hladne, limunade i domaći i sveži mafini koje ćemo mi praviti u lokalu, rekla je nova preduzetnica Stefana Zečević.

Dodala je kako je ideju za kafeteriju dobila za vreme boravka u Kini, a da će kafeterija biti nešto što do sada nije viđeno u Boru.

Otvaram svoj fizerski salon jer dugo radim ovaj posao i htela sam da se osamostalim. Imam svoj krug mušterija i verujem da će sve ići super, rekla je Aida Kamenović.

Inače, u toku je još jedan konkurs za sva nezaposlena lica koja žele da otvore svoju preduzetničku radnju.

Oni mogu da konkurišu do 18. avgusta za sedam subvenicja odnosno 2,1 milion dinara.

Takođe, grad Bor je izdvojio 9,9 miliona dinara za 33 novozaposlena radnika koja će se zaposliti kod privatnih preduzetnika, a otvoren je i konkurs za stručnu paksu gde će biti uključin i javni sektor odnosno javna i mešovita preduzeća.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X