URS u Boru: Spremni smo za izbore, o koalicijama nakon sednice GO

319 0

BOR – Ujedinjeni regioni Srbije spremno ulaze u predstojeće lokalne i parlamentarne izbore, ali tek nakon sednice Glavnog odbora koja će se održati 2. februara u Beogradu,biće usvojena predizborna platforma i definisane eventualne predizborne koalicije.

 

„Osnovni principi predizborne platforme URS-a biće državotorna regionalizacija i decentralizacija kao uslov jednakih šansi razvoja cele Srbije i veća ulaganja u privredu i poljoprivredu, umesto mera neselektivne štednje, kao jedini put ka otvaranju novih radnih mesta i boljem životu svih građana Srbije“, rečeno ne na konferenciji za novinare URS-a u Boru.

 

urs-logo

 

I ZLOT DA BUDE OPŠTINA

 

„Ujedinjeni regioni Srbije su pokazali to na primeru pokretanjem građanske inicijative i podnošenjem amandmana za promenu postojećeg Zakona o teritorijalnoj organizaciji kako bi opština Bor dobila status grada. Sakupljeno je preko 2000 potpisa a akcija je imala veliki odjek i preko društvenih mreža. Decentralizacija znači i da selo Zlot postane opština i da se više novca iz budžeta daje mesnim zajednicama“, navode u ovoj stranci.

 

U daljem saopštenju koje je potpisao član Izvršnog odbora i predsednik Opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije Vladan Novović se navodi:

 

Ujedinjeni regioni Srbije upozoravaju da odmah po završetku vanrednih parlamentarnih izbora Vlada Srbije mora da nastavi investicije u RTB Bor i mora da obezbedi nastavak ulaganja, inače će se ovaj rudarski kompleks vratiti na nivo iz 2005. godine. Dosadašnje Ministarstvo privrede uopšte nije razmišljalo o RTB Bor, nije razmišljalo o tome da se problemi nižu, troškovi povećavaju i niko od njihnije planirao da završi započete investicije. U budžetu za ovu godinu nema nikakve stavke vezane za Bor i to mora hitno da se ispravi. U poslednjih nekoliko godina to je bila kompanija koja je imala dobitke, konačno plaćala i račune za struju, sve poreze i doprinose, što se nije događalo dugi niz godina.

 

Sve je to sada ugroženo i mi smatramo da se jedino Mlađan Dinkić od svih političara iskreno zalagao i zalaže za sudbinu RTB Bor i spreman je u svakom trenutku da pomogne. To građani Bora, radnici RTB Bor i sindikati prepoznaju.

 

 

 

 

u Boru, 30.1.2014.god.

 

 

_____________________________________

Vladan Novović, dipl.politikolog

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X