Upoznajte Felix Romulianu putem android aplikacije

277 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Na lokalitetu Felix Romuliana, u sredu 20. maja biće orgаnizovаnа promocijа novog turističkog proizvoda – interaktivne android aplikacije, prenosi radio Magnum.

 

Ova aplikacija je napravljena po modelu igara potrage za blagom, čime se na inovativan način kulturno nasleđe približava kako dobro informisanim turistima, tako i turistima – laicima. Tako igra „Predstavite se caru Galeriju kako običaji nalažu“ omogućava bolje i lakše upoznavanje sa još uvek neotkrivenim delovima Galerijeve palate.

 

download

Rimski car Gaj Galerije Valerije Maksimijan

 

Tokom programa, svi prisutni će moći da aktivno učestvuju u igri i “predstave se caru Galeriju“. U ulozi arheologa, podeljeni u timove, učesnici će na osnovu skrivenih tragova sklapati mozaik cele priče – krećući se tragom starog običaja da se pre predstavljanja imperatoru posetilac mora okupati u termama, priložiti žrtvu bogovima i pristupiti imperatoru u tipičnoj ceremoniji.

 

Prisutnima će se ovom prilikom obratiti Majkl Devenport – Šef delegacije EU u Srbiji, Danijela Šili – liderka projekta Regionalni program za jačanje prekograničnog turizma na srednjem i donjem Dunavu kroz Dunavski centar za kompetenciju i Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.

 

Promocijа počinje u 13 sаti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X