Uoči izbora 21. juna ministri nagrnuli u Bor

99 0
izbori-glasanje

BOR, (IST Media) Ministrima u Vladi Srbije, naglo je, uoči republičkih izbora zakazanih za 21. jun, poraslo interesovanje za borsku, ekonomiju, poljoprivredu, socijalnu klimu…

Ministri se ne najavljuju kao predstavnici vladajućih stranaka (SPS i SNS) tokom kampanje, ali se njihova „ministarska turneja“ ne može gledati van konteksta izbora.

Nakon posete premijerke Srbije Ane Brnabić (SNS) i ministra rudarstva energetike Aleksandra Antića kompaniji Serbia Zijin Copper, zatim ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je posetio privatni Dom za stare Vila Katarina, u ponedeljak će rudarski Bor posetiti i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kako će prisustvovati dodeli ugovora poljoprivrednim proizvođačima koji su dobili subvencije iz budžeta grada.

Tu ceremoniju trebalo je da obave gradske vlasti, ali je to očigledno odloženo kako bi se ministar Nedimović pohvalio onim što su, realno, učinili gradski čelnici novcem iz budžeta svih Borana.

Bor je posetio i ministar Spoljnih poslova Ivica Dačić, a poseta je iskorišćena za javni razgovor sa članstvom, pa se to može tumačiti kao zvanična predizborna poseta.

Zaključak je da je reč o klasičnoj izbornoj kampanji, jer su Bor do sada izbegavali u luku. Iz usta ministara moglo se čuti samo da gradom teku med i mleko,  a o problemima, osim na nezgodna pitanja novinara, nije progovoreno javno.

Da li će se ove posete odraziti na izborne rezultate republičkih izbora u Boru (lokalni izbori u Boru se ne održavaju), videće se za nedelju dana.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X