Uoči gostovanja Crvene Zvezde u Boru, policija apeluje na sportsko ponašanje

1010 0

policijaU okviru Prve ženske košarkaške lige Srbije, odigraće se Prvenstvena košarkaška utakmica između ekipa ŽKK ,,BOR” i ŽKK ,,CRVENA ZVEZDA” iz Beograda, u nedelju 22. februara u ustanovi ,,Sportski Centar Bor”sa početkom u 19.00 časova.

 

Podsećamo građane da je na utakmici zabranjeno unošenje predmeta koji mogu da ugroze učesnike sportske priredbe (pirotehnička sredstva, alkohol, upaljači, metalni novac).

 

Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi zakonom je kažnjivo.

 

Učiniocu prekršaja (ko uništava imovinu, baca predmete na sportski teren, upotrebljava alkohol, upotrebljava pirotehnička sredstva, pali navijačke rekvizite) na sporskoj priredbi može se izreći kazna zatvora od trideset do šezdeset dana i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

 

Učinioc krivičnog dela (ko vrši nasilje ili oštećuje imovinu, baca predmete, pirotehnička sredstva, nanese teške telesne povrede nekom licu, delo izvrši u grupi) na sportskoj priredbi kazniće se zatvorom od šest meseci do 12 godina, i novčanom kaznom.

 

Učiniocu dela koje je izvršeno na sportskoj priredbi obavezno se izriče zabrana prisustvovanja određenim sportskim priredbama.

 

Policijski službenici će biti pojačano angažovani na ovom događaju.

 

Apelujemo na građane da poštuju zakon, u slučaju da uoče bilo kakvo nedolično ponašanje prijave nadležnom policijkom službeniku.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X