Umalo da Knjaz dobije glasove birača Palme

341 0

KNJAŽEVAC, (IST Media) Upravni sud Srbije, usvojio je prigovor fizičkog lica iz Knjaževca, i poništio rešenje Opštinske izborne komisije (OIK) u tom gradu o proglašenju izborne liste koju predvodi aktuelni predsednik opštine, Milan Đokić.

 

knjaz logo featuredOpštinska komisija u Knjaževcu je, uprkos prethodnoj presudi Upravnog suda, odlučila da prihvati listu “GG Milan Đokić Narodni pokret Knjaz – JS” za izbor odbornika u Skupštini opštine Knjaževac, jer je pod tim nazivom udruženje registrovano u sudu.

 

Sporna je, međutim, bila skraćenica “JS”, budući da je u registru političkih stranaka Jedinstvena Srbija registrovana sa skraćenicom JS.

 

Kako se navodi u obrazloženju Suda, Knjaževačka OIK nije uvažila uputstva da izborna lista ne može da sadrži reč stranaka, uključujući i skraćeni naziv.

 

Kako danas tumače knjaževački socijalisti, ovo je bio pokušaj “obmane birača”.

 

Darko Zivkovic, sef odbornicke grupe SPS-PUPS
Darko Živković, predsednik knjaževačkih socijalista

“I mi smo uputili prigovor Upravnom sudu jer je ‘Knjaz’ u prethodnom periodu radio po svojim pravilima, ne poštujući zakon”, rekao je za IST Media predsednik knjaževačkih socijalista, Darko Živković.

 

On je objasnio da se nekadašnji član Jedinstvene Srbije i potpredsednik Skupštine u prethodnom sazivu, Milan Zdravković, pridružio pokretu “Knjaz”, pa je JS zapravo bio prikriven način za dobijanje glasova pristalica stranke Dragana Markovića Palme.

 

Milan Đokić je ranije bio član Izvršnog odbora G17 plus. Danas nam se nije javio na telefonski poziv.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Samo vas gledamo |

    SPS je u Knjaževcu puko ko zvečka!!! Predsednik opštinskog odbora Darko Živković i njegov sekretar Saša Stanković upropastili su knjaževačke socijaliste do te mere da je pitanje da li će preći cenzus na lokalnim izborima. Na izbore izlaze sami, jer ih je pre 3 godine napustio JS, a sada je to učinio i PUPS. Jedva su sakupili potpise! Od partije su napravili svoju ličnu prćiju, a sebe su udomili u Elektrodistribuciji i Dunav osiguranju. Narod ih je pročitao!!!!!

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X