Ukoliko ste zainteresovani za subvenciju za PVC stolariju, ovo je jedina firma koja prima zahteve

98 0
bor zgrade cacanski soliteri

 

Ukoliko ste zainteresovani da dobijete subvenciju za zamenu stolarije radi povećanja energetske efikasnosti, imaćete velikih problema, jer od sedam ponuđača koji treba da vam dostave predračun, na naš poziv na to je pristao samo jedan od njih.

Iako je Gradsko Veće u Boru danas produžilo rok za prijavu za subvencije za još devet dana, jedan od koraka da dobijete  subvenciju za PVC stolariju je da vam neko od sedam izvođača radova dostavi predračun.

Međutim, od njih sedmoro, na to je pristala jedino firma Trimos iz Beograda. Saznajemo da je interesovanje građana veliko, ali borske firme koje su se prijavile za izvođenje radova ne prihvataju zahteve za izdavanje predračuna jer su rokovi za završetak poslova kratki, a obaveze prevelike.

Inače, na javni konukrs za dodelu subvencija mera energetske efikasnosti porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada prijavilo se svega 80 vlasnika nekretnine, pa je u dogovoru sa Ministarstvom rudarstva i energetike doneta odluka da se konkurs produži do 23. septembra.

Član Gradskog Veća Igor Janković, napominje da je projekcija da se subvencijama mogu podržati još 80 domaćinstva, pa očekuje da će produžetak roka dati rezultate.

Da biste konkurisali za subvencije, pored predračuna izvođača radova potrebno je da sakupite i određena dokumenta, a sve informacije možete dobiti u kancelariji br. 60 u upravi Grada Bora.

Ukupan iznos subvencija je 18 miliona dinara od čega je 50 posto iz budžeta Republike Srbije, a drugu polovinu je obezbedio Grad Bor.

Najveći iznos subvencije iznosi 140.000 dinara.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X