Korona

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA zbog korona virusa. Mere i dalje na snazi

BOR, (IST Media) – Na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora, gradski Štab je, na današnjoj sednici, doneo 𝐨𝐝𝐥𝐮𝐤𝐮 𝐨 𝐮𝐤𝐢𝐝𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐯𝐚𝐧𝐫𝐞𝐝𝐧𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐣𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐁𝐨𝐫𝐚.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada je dosta povoljnija nego na početku uvođenja vanredne situacije. Iz tih razloga, a na osnovu predloga Stručno-operativnog tima, gradski Štab doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada, navodi se u saopštenju Štaba.

Na današnji dan je 20 osoba pozitivno na korona virus, sa blagom kliničkom slikom, a gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ocenjuje da su Borani ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera Vlade Republike Srbije, gradskog Štaba i epidemiologa, ali i odgovornost prema sebi i prema drugima.

Kako bi se zadržao trend smanjenja broja obolelih, Štab za vanredne situacije grada Bora izdao je 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐨𝐫𝐮𝐤𝐞 identične republičkim, kojima se preporučuje građanima da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Na Grudnom odeljenju gradske Opšte bolnice trenutno se nalazi 15 pacijenata, od kojih je dvoje pozitivno, dok se za tri pacijanta čekaju rezultati testiranja. Nadležni apeluju na pridržavanje preporučenih mera.

S obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i na broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odeljenju, imamo razloga da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu. Iako mere sada nisu obavezujuće, ponovo ću apelovati na građane da se pridržavaju preporučenih mera jer su se dosad pokazale kao efektne.”, izjavio je ovim povodom direktor Opšte bolnice u Boru, dr Goran Joksimović.

Od početka pandemije u Boru je zabeležen ukupno 271 slučaj virusa, 244 osobe su se oporavile, dok je sedam osoba preminulo od posledica virusa.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X