Ujedinjena opozicija Bora: Više od milijardu dinara iz budžeta za subvencije javnim preduzećima

74 0
Ujedinjena opozicija Bora

Od pet milijardi dinara, koliko je projektovan budžet za 2022. godinu nakon rebalansa, čak 20 procenata (više od jedne milijarde) biće utrošeno na subvencije javnim preduzećima, saopštili su odbornici Ujedinjene opozicije Bora.

Iz budžeta je za Toplanu namenjeno 625 miliona dinara, što zajedno sa subvencijama iz prethodnih godina iznosi preko dve milijarde dinara. Pored toga nabavka uglja se i dalje obavlja sumnjivo mimo tendera, upozorio je na konferenciji za novinare odbornik Narodne stranke (NS) Dragan Marković.

Predstavnici ove koalicije istakli su i velike probleme u komunalnim preduzećima „Vodovod“ i “3. oktobar“, u kojima zbog niskih zarada radnici napuštaju firme u potrazi za bolje plaćenim poslovima.

Vodovod već niz godina posluje pozitivno što je isključivo zasluga malobrojnih radnika. Nažalost, sve nas je manje, jer gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić nije potpisao izmenu Kolektivnog ugovora kojim je predloženo povećanje zarada za 20 procenata, rekao je odbornik Aleksandar Kulić, koji je i sam zaposlen u tom preduzeću.

Kulić navodi kako u Vodovodu sada ima oko 166 radnika, dok je 2011. godine bilo nešto više od 200. Oni koji odlaze su mahom terenski radnici, dok ljudi iz administracije ostaju.

Da li je loše tražiti povećanje plata u javnim preduzećima i sačuvati radnu snagu koja napušta i Vodovod i 3. oktobar? Ko će zimi čistiti sneg i ko obezbeđivati vodosnabdevanje, upitala se odbornica Ujerdinjene opozicije Bora Svetlana Anđelković.

Marković se kao predsednik Gradskog odbora NS javno izvinio glasačima zbog postupka odbornice Dragane Trutić koja je prešla u stranku „Most“ koja učestvuje u vlasti.

Žalosno je da je prebegla tamo i kod onih kojih se najviše gadila. Otvoreno mi je rekla da će zadržati mandat, ali će napustiti stranku da konačno sebi reši situaciju, rekao je on.

Predstavnici ovog opozicionog bloka su skrenuli pažnju na nehumane uslove u kojima borave životinje u borskom zoo vrtu, upozorivši da će, ukoliko se situacija ne normalizuje, obratiti Međunarodnoj organizaciji za zaštitu životinja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X