Ujedinjena opozicija Bora upozorava – Kiša spira asfalt i rizlu sa puteva, a centar grada pliva u vodi

96 0
foto facebook aleksandar milikic

foto: Facebook strana gradonačelnika Aleksandra Milikića

Ujedinjena opozicija Bora (UOB) kritikovala je stanje u gradu u vezi sa atmosferskom kanalizacijom nakon padavina koje su poslednja dva dana zadesila Grad Bor.

Svedoci smo da gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom sve što radi uradi nestručno i nekvalitetno, bez odgovarajućeg nadzora i razmišljanja u racionalnom trošenju budžetskog novca. Poplava nakon padavina koje su se desile u sredu, jasno nam govori da je situacija u gradu alarmantna i krajnje je vreme da se zapitamo ko vodi naš grad, upitao se Aleksandar Kulić, odbornik UOB na konferenciji za novinare .

ujedinjena opozicija bora

Smatra da se nije ramišljalo o atmosferskoj kanalizaciji prilikom rekonstrukcije ulica i trotoara, te da sva voda iz gornjeg dela grada juri u donje delove i poplavljuje kolovoze, trotoare, stambene objekte i ugrožava imovinu građana.

Primera radi, imamo situaciju da u Starom i Novom Selištu voda spira asfalt i rizlu sa puteva, a da centar grada pliva u vodi. Da se poplavljuju podrumi i hodnici zgrada, a da su mnogi građani bili zarobljeni tokom padavina i da im je bilo onemogućeno kretanje. Bojimo se da se neće zaustaviti na ovome jer meteorolozi najavljuju kišne periode, zaključio je on.

foto facebook aleksandar milikic
foto: Facebook strana gradonačelnika Aleksandra Milikića

Smatra da je jedino rešenje nova i kvalitetna rekonstrukcija koja neće zatrpavati atmosfersku kanalizaciju.

Još jedan aktuelan problem jesu dečija igrališta koja ovih dana niču tamo gde odgovara izvođačima radova, umesto tamo gde su potrebna i gde bi služila svrsi. Takvo jedno igralište se upravo gradi u Boru 2, pored glavne raskrsnice u naselju, a građani ovog naselja su se pobunili jer su zabrinuti za bezbednost svoje dece, kaže Kulić.

Dodaje kako su građani uputili peticiju Gradskoj upravi Bor, a da ih Ujedinjena opozicija Bora potpuno podržava i da je voljna da pruži svu potrebnu pomoć kako bi se sprečio neki mogući jezivi scenario u budućnosti.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X