Politika

Ujedinjena opozicija Bora – Godinama upozoravamo na vršnjačko nasilje ali se ono sistemski ne rešava

Ujedinjena opozicija Bora

 

Prosvetni radnici u Boru već duži niz godina upozoravaju na porast vršnjačkog nasilja, ali umesto sistemske podrške kako bi se to spečilo, nastavni kadar od papirologije i administracije ne može dovoljno da pruži podršku deci koja su u problemu.

Ovo je na konferenciji za novinare Ujedinjene opozicije Bora (UOB), nakon stravičnih zločina u Beogradu i Mladenovcu koji potresaju Srbiju, izjavila Svetlana Anđelković odbornica UOB i prosvetna radnica.

odbornica Ujerdinjene opozicije Bora Svetlana Andjelkovic

Od 2012. zabranjeno je zapošljavanje specijalnih pedagoga koji bi radili sa decom koja imaju problema, ali i psihologa, čiji je broj drastično smanjen. Pozicija nastavnika je ugrožena smanjenjem ingerencija jer su nam ruke vezane, a sve izmene koje smo tražili nakon događaja u Trsteniku (kada je učenik nastavnici izmakao stolicu) nisu usvojene. Što se tiče prisustva policije, dva dana su prisutni fizički u školskim dvorištima, ali to neće doprineti boljoj situaciji. Jer, na šta liči to da dvorišta budu pod prismotrom MUP-a? Škola nije ratište. Ona treba da obezbedi miran i dostojanstven rad i da deca ne budu pod presijom da ih neko posmatra, zaključila je ona.

Kada je reč o bezbednosti dece, podsećajući na slogan Srpske napredne stranke na poslednjim izborima “Za našu decu”, odbornici Ujedinjene opozicije Bora su se osvrnuli na bezbednost učenika osnovne škole “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, čija fasada zbog loše administracije više od dve godine čeka rekonstrukciju, a deci preti opasnost sa visine.

Objekat, koji je ranije i bio opasan trakama sa upozorenjem na opasnost sa visine, sada je i bez toga.

branko radicevic
Rekonstrukcija škole čeka lepša vremena

Vlast se uvek poziva na probleme javnih nabavki jer se ne javljaju odgovarajuće firme, ali je problem u tome što se kod nas uvek leče posledice. Prosipaju se lažna obećanja kao što je i obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će posle izbora doći u Bor i da će se napraviti kvalitetan put od Bora ka Selištu, podsetio je odbornik Narodne stranke Dragan Marković.

On je zaključio da situacija u Srbiji vodi anarhiji na čijem je čelu Aleksandar Vučić, koji je, kako kaže Marković, umislio i da je direktor i psihijatar i policajac i sudija.

Borska opozicija pridružila se zahtevima organizatora jučerašnjeg protesta u Beogradu, koji traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje. Zatraženo je i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i hitno ukidanje programa koji “promovišu nasilje, nemoral i agresiju”, poput rijaliti programa. Od vlasti su zatražene ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Rezoluciju Evropskog parlemanta vlast i tabloidi koriste za širenje govora mržnje

Ist Media

NPS: Bor nema strategiju razvoja turizma, Turistička organizacija samo aparat za stranačko promovisanje

Ist Media

Akcija opozicije – Birački spisak vam je kao kupus

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X