Uhapšeni povratnici u preprodaji ukradenog bakra

432 0
bakar kradja featured

bakar kradja featuredBOR, (IST Media) Borska policija je po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsila J. B. (33) i njegovog oca D. B. (55) iz Bora  kod kojih je pronašla bakar i aluminijum namenjen nelegalnoj trgovini.

 

Reč je o dobro razrađenom porodičnom biznisu, u kojoj su uključeni svi članovi, pa čak i majka, koja je bila hapšena pošto je krivicu u nelegalnoj trgovini prihvatila na sebe.

 

„U noći između 18. i 19. novembra, prilikom pretresa objekata i vozila koji su u njihovom vlasništvu, policijski službenici su pronašli 2,3 tone bakra i 2,5 tone aluminijuma, čija se vrednost procenjuje na oko 12.000 evra“, navela je policija u saopštenju.

 

Kako smo saznali, reč je o osobama koje su do sada više puta bile u pritvoru, jer su otkupljivali otpadne metale uglavnom ukradene iz RTB-a, ali i teritorije cele opštine.

 

Za poslednja tri meseca hapšeni su čak tri puta, nakon čega su bez optužnice puštani na slobodu i vraćali se istim nezakonitim poslovima.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina, sudija im je nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X