Uhapšeni klarinetista sa Kalenić pijace otvara Ethno.com festival

494 0

Uprava festivala Ethno.com odlučila je da nedavno uhapšenog mladog pančevca Đorđa Đumića, koji je bez dozvole svirao klarinet kod Kalenić pijace u Beogradu i na taj način zarađivao za život, pozove da izvođenjem numere zbog koje je priveden, svečano otvori dvanaesti Ethno.com festival, koji se održava u Pančevu, od 26. do 28. septembra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

 

Djordje Djumic

 

Đorđe je uhapšen u četvrtak, 18. septembra pod obrazloženjem da je svirao džez na nedozvoljenom mestu. Novinar lista „Kurir“, koji je bio očevidac, izvestio je o ovom događaju. Podstaknuta ovim dešavanjem u Beogradu, većnica za kulturu i informisanje grada Pančeva, Jasmina Večanski, pokrenula je inicijativu o davanju više slobode uličnim sviračima u Pančevu.

 

Đorđe Đumić
Đorđe Đumić

Ethno.com festival pridružuje se ovoj inicijativi, a na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Kulturnom centru Pančeva povodom programa ovogodišnjeg festivala, i Dragan Ristić, lider grupe „Kal“ koja takođe nastupa, odrekao se dela honorara u ime mladog klarinetiste Đorđa Đumića.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X