Uhapšeni klarinetista sa Kalenić pijace otvara Ethno.com festival

457 0

Uprava festivala Ethno.com odlučila je da nedavno uhapšenog mladog pančevca Đorđa Đumića, koji je bez dozvole svirao klarinet kod Kalenić pijace u Beogradu i na taj način zarađivao za život, pozove da izvođenjem numere zbog koje je priveden, svečano otvori dvanaesti Ethno.com festival, koji se održava u Pančevu, od 26. do 28. septembra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

 

Djordje Djumic

 

Đorđe je uhapšen u četvrtak, 18. septembra pod obrazloženjem da je svirao džez na nedozvoljenom mestu. Novinar lista „Kurir“, koji je bio očevidac, izvestio je o ovom događaju. Podstaknuta ovim dešavanjem u Beogradu, većnica za kulturu i informisanje grada Pančeva, Jasmina Večanski, pokrenula je inicijativu o davanju više slobode uličnim sviračima u Pančevu.

 

Đorđe Đumić
Đorđe Đumić

Ethno.com festival pridružuje se ovoj inicijativi, a na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Kulturnom centru Pančeva povodom programa ovogodišnjeg festivala, i Dragan Ristić, lider grupe „Kal“ koja takođe nastupa, odrekao se dela honorara u ime mladog klarinetiste Đorđa Đumića.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X