Uhapšena starica osumnjičena za težak zločin u Knjaževcu

359 0
Ilustracija

KNJAŽEVAC, (IST Media) Policija u Knjaževcu uhapsila je  V.T. (76), zbog sumnje da je pre tri dana u Gerontološkom centru u tom gradu izvadia obe očne jabučice pacijentkinji Olgi Cvetković (83).

 

Načelnik Policijske stanice u Knjaževcu Zlatoljub Stojanović, rekao je danas novinarima da je B.T. uhapšena sinoć u 21 sat, i da joj je određena mera zadržavanja.

 

„Ona je sa krivičnom prijavom za nanošenje teških telesnih povrede predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru“, rekao je Stojanović.

 

Prema njegovim rečima, policija još uvek pokušava da utvrdi detalje koji su doveli do ovog, u Knjaževcu ali i Srbiji nezapamćenog zločina.

 

Po dosadašnim saznanjima, Cvetkovićeva je u noći između 11. i 12. marta sa teškim telesnim povredama na glavi pronađena u lokvi krvi u toaletu staračkog doma.

 

Pored nesvakidašnjih povreda očiju, pregledom joj je ustanovljen prelom nekoliko rebara, ali je starica van životne opasnosti. Pretpostavlja se da je ovoj nesreći prethodila tuča dve starice.

 

U jučerašnjem saopštenju Ministarstva rada se navodi da su o incidentu u Gerontološkom centru inspektori socijalne zaštite saznali kada je vest objavljena u medijima, i da su odmah po saznanju dva inspektora upućena u tu ustanovu, kako bi se izvršio vanredni inspekcijski nadzor.

 

„Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, inspektori socijalne zaštite će, u skladu sa utvrđenim okolnostima, preduzeti mere iz svoje nadležnosti protiv svih onih za koje se utvrdi da su učinili propuste u svom radu ili pokušali da zataškaju informaciju o događaju“, naveli su u ministarstvu

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X