HronikaTema danaНекатегоризовано

Uhapšen Slađan I. bivši radnik Poreske uprave u Boru

policija hapsenje featured

BOR, U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Uprave kriminalističke policije i PU za grad Beograd, u saradnji sa radnicima Ministarstva finansija, Poreske policije Beograd i Višim tužilaštvom, lišili su slobode Slađana I. (39) iz Bora.

 

 

Slađan I., bivši radnik Poreske uprave, Filijale u Boru, državljanin Srbije i Makedonije, lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

Sumnja se da je Slađan I., u periodu od početka 2010. godine do danas, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, registrovao na svoje ime pet privrednih društava: “Counter investment company”, “Astra toro company”, “Traviscriptum group”, “Corrida limited company” i “Gilcops company”.

 

Sva privredna društva registrovao je na području Bora, a nakon registracije izvršio je promenu sedišta navedenih firmi na teritoriju opština grada Beograda.

 

 

 

 

Nakon toga, nadležnim filijalama Poreske uprave Beograd podnosio je poreske prijave sa neistinito iskazanim preplaćenim PDV-om i zahteve za njegov povraćaj.

 

Proverama je utvrđeno da navedena privredna društva nisu imala nikakav poslovni promet, kao i to da je na osnovu lažnih poreskih prijava Slađan I. zahtevao povraćaj PDV-a u iznosu od preko 11.000.000 dinara, od čega je bez pravnog osnova, na račune navedenih firmi, izvršen povraćaj i isplata PDV-a u iznosu od 11.263.076 dinara.

 

Nakon izvršenih uplata, Slađan I. je sredstva od povraćaja PDV-a podizao u gotovini, po osnovu nepostojećih materijalnih troškova.

 

U cilju sprečavanja postupka kontrole, Slađan I. je nakon izvršenog povraćaja PDV-a i podizanja gotovog novca, izvršio preregistraciju firmi i njihova sedišta izmestio na područje AP KiM-a.

 

Pripadnici PU za grad Beograd nastavljaju postupak kontrole sa ciljem identifikacije radnika Poreske uprave koji su Slađanu I. omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od preko 100.000 evra, navedeno je u saopštenju.

 

(Agencije)

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Vozači, oprez na putu ka Zaječaru. Zbog magle lančani udes

Ist Media

Borani “pali” sa 114 grama kokaina

Ist Media

Udes na raskrsnici ulica G.P.Ilića i Kralja Petra I u Boru

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X