Društvo

Ugrožena bezbednost saobraćaja i pešaka u MZ “Novo selište”

Novo seliste put DSC09609

Mali broj trotoara i parking mesta, loše postavljena  saobraćajna signalizacija a prilazi za invalide skoro da i ne postoje, samo su deo problema meštana MZ “Novo selište”.

O tome kako saobraćajno i urbanistički urediti taj deo Bora, bilo je reči na tribini koja je održana na zahtev meštana ove Mesne zajednice, koju odlikuju brdovit položaj i strme ulice, zbog čega se saobraćaj odvija otežano.

Predsednik Saveta MZ Slaviša Simonović, naglašava da su baš zbog strmih i uskih ulica, parkiranih vozila, ali i prioriteta čišćenja ulica, problemi veći tokom zime.

Prezentacijom projekata u oblasti unapređenja saobraćajne bezbednosti na teritoriji grada Bora, Igor Velić, master inženjer saobraćaja, ponudio je pomoć u rešavanju navedenih nedostataka.

Saslušao sam probleme i potrebe meštana i  pokušaćemo da napravimo peticiju kako bi se poboljšala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Nedostatak trotoara, podignuti ivičnjaci, nedostatak mesta za parkiranje, loša organizacija javnog prevoza, nepropisno parkiranje, kultura učesnika u saobraćaju i nezainteresovanost Gradskih vlasti, samo su deo problema u Boru rekao je Igor Velić.

Rezultati ankete koju je uradilo Udruženje „Sigurne staze“ pokazuju da su Borani bezbednost saobraćaja na teritoriji grada ocenili najnižom ocenom.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Na Festivalu zmajevih čamaca borski fudbaleri učili da pripreme ZONGZI i sa Kinezima igrali u meštovitom timu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X