Udruženje roditelja BEBIRONČE u ponedeljak slavi ČETVRTI ROĐENDAN

570 0
Udruženje roditelja „Bebironče“ u ponedeljak, 12. marta slavi četvrti rođendan, koji će biti obeležen prezentacijom i dečijom pozorišnom predstavom “Smešna bajka” u organizaciji dramskog studija Ustanove Centar za kulturu Bor.

Program počinje u 19 časova u sali Muzičke škole.

“Bebironče je osnovano je 12. marta 2014. godine sa ciljem da unapredi i poboljša kvalitet porodičnog života, pomogne  roditeljima u vaspitanju i odgajanju dece, edukuje i pomogne u rešavanju problema i izazova svakodnevnog života, da podstiče zdraviji i kvalitetniji život”, kaže Milovan Matović, predsednik Udruženja.

On kaže da je upravo na tome Udrženje i radilo protekle četiri godine uz podršku institucija i organizacija koje se u okviru svojih delatnosti bave pravima dece i roditelja.

U narednom peridu aktivnosti Udruženje biće usmerene ka zalaganju, zaštiti i promociji prava trudnica i porodilja, zaštiti reproduktivnog zdravlja a posebnu pažnju posvetićemo osobama koje se bore sa neplodnošću, samohranim roditeljima i deci ometenoj u razvoju kao i žrtvama nasilja.

“I dalje ćemo organizovati humanitarne akcije, stručna putovanja, izlete i savetovanja”, dodaje Matović.

U toku protekle godine, Udruženje je obezbedilo donacije u vrednosti milion dinara, a članovi su učestvovali i u akcijama sređivanja i uređenja parkova,obdaništa, škola, Borskog jezera.

Organizovane su radionice i edukativne tribine, ekskurzije, izleti, kao i akcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene sugrađane.

.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X