Ostali sportoviPolitički marketingSportНекатегоризовано

Udovičić: I nakon privatizacije država mora da ulaže u sport i klubove

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, prilikom  posete Majdanpeku istakao je da će se u narednom periodu raditi na razvoju sporta u svim krajevima zemlje podjednako.

 

O

 

Cilj Ministarstva omladine i sporta je da decentralizujemo sport, da proširimo sport u celokuponu Srbiju, i da damo mogućnost gradovima da ugoste profesionalne ekipe. Pričamo da je manjak sporstke infrastrukture, ali se nismo bavili postojećim, i to je nešto što želimo da aktiviramo. Jednim strateškim planom ćemo da opredelimo par objekata i par gradova da budu domaćini profesionalnim selekcijama, ne samo „A“ nego i kadetskim i junuorskim selekcijama”, kaže ministar Udovičić, dodajući da je došao sam da vidi kapacitete i potencijale koje nudi Majdanpek, kako bi se sport ravnomerno razvijao i u Istočnoj Srbiji.

 

O

 

On je obišao kompletan objekat Sportsko rekreativnog centra „6. avgust“, bazen u kome su se 2000. godine pripremali vaterpolo reprezentativci, ali je i razgovarao sa čelnicima RK Majdanpek i RK „Rudar“. Nakon toga, Udovičić je obišao fudbalski stadio u Majdanpeku, i tom prilikom rekao da je proces vlasničke transformacije sportskih klubova pri kraju.

 

Još uvek nismo došli do konačnog modela, da li će biti privatizacija ili vlasnička transformacija, ali je raygovarano sa preko 50 ljudi  koji su direktno involvirani u sport. Obišli smo preko devet zemalja, razgovarali sa njihovim ministrima i direktorima klubova koji su prošli vlasničku transformaciju. Zadak Ministartsva je da kroz istraživanje i sagledavanje svih činjenica koje smo videli predložimo Vladi Srbije, a Ministarvio privrede predlaže model”,  kaže ministar omladine i sporta.

 

O

 

Država, prema njegovim rečima, neće odustati od ulaganja u sport je je on bitan za razvoj jednog društva.

 

Naš najveći zadatak je da sačuvamo sport i da kažemo za 10 godina gde želimo da ga vidimo. Privatizacija ne može da sačuva budžet ni opštine ni države, jer i pored toga mi nećemo prestati da ulažemo u sport, jer to je nešto što definiše svaku naciju. Ideja je da se sa budžeta opština skinu prve ekipe profesionalnih sportova, da se radi na širenju sportske baze, ulaganje u rekreativni sport a pogotovo u dečiji sport, jer to je nešto što u šta država ima obavezu da uloži i što će morati da definiše”, precizirao je Udovičić.

 

Nakon Majdanpeka, Vanja Udovičić je obišao radove na izgradnji sportske hale u Donjem Milanovcu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

“Sportske igre mladih 2024” u Boru okupile 1200 mališana iz jedanaest gradova Srbije

Saša Trifunović

U četvrtak u Boru “Sportske igre mladih 2024”

Ist Media

Na državnom prvenstvu u karateu 35 medalja za borske takmičare

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X