DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Udovičić i Peruničić sa Boranima na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu

BOR, (IST Media) “Problemi u sportu sa kojima se susreću građani Bora nisu jedinstveni samo za ovaj region. To su teme o kojima se govori na svakoj javnoj raspravi. Ono što me raduje jesu sugestije i predlozi o unapređenju sporta i zdravlja same dece. Zanimljivo je i što se pokreće pitanje odgovornosti funkcionera u sportu, kao i sukobi interesa koji se javljaju gomilanjem funkcija”, rekao je u Boru ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu, kojoj je prisustvovao i državni sekretar za sport, Predrag Peruničić.

 

Udoviccich Bor

 

Ministar Udovičić je napomenuo da srpski narod često nije u stanju da prihvati sugestije i promene, ali i dodao da je veoma ohrabrujuće kada se u Boru čuju pozitivni stavovi u vezi zakona.

 

“Stručnost u radu sa sportistima je jedan od najbitnijih činilaca sportskog sistema i novim zakonom podižemo lestvicu kao što nas je i sam sport naučio. Svedoci smo i nemilih događaja koji se javljaju u sportu i rešenjima ugrađenim u novi zakon želimo da otklonimo sve te pojave. Želimo da skrenemo pažnju roditeljima i deci da sistemski vodimo brigu o njima, a isto tako i trenerima i ljudima u samom sistemu sporta da ih neko ne samo posmatra već i da želi da ih edukuje”, zaključio je ministar Udovičić.

 

Udoviccich Bor javna rasprava

 

Tokom rasprave, najkonkretnije pitanje i sugestiju izrekao je Dobrica Đurić iz kluba “Basket Bor”. On je sugerisao da već od prvog razreda osnovne škole časove fizičkog drže nastavnici fizičke kulture, da se poveća fond časova fiskulture zbog sve većih uočenih deformiteta kod dece.

 

“Ovo je potrebno, jer je uočeno da deca u petom razredu osnovne škole ne znaju da barataju loptom, pa ni da potrče na pravi način”, zaključio je Đurić.

 

On je pitao i ministra kada će prestati “olako” izdavanje licenci sportskim radnicima koji svojim znanjem to ničim ne zaslužuju.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X