Učili o grafitima a onda crtežima ulepšali škole

506 0

BOR, (IST Media) Projekat „Crtam, crtam, sve se puši…“ okupio je veliki broj mladih ljudi iz Bora koji su pokazali interesovanje da saznaju nešto više o grafitima, o istoriji nastanka grafita, tehnikama i stilovima, a potom sve to prenesu na zidove zgrada u Boru. Polaznike ovog projekta obučavao je Boranin Aleksandar Petrović.

 

Pripreme za akciju, sva oprema na broju
Pripreme za akciju, sva oprema na broju

 

Radionica, koja je trebalo da pruži osnovna znanja o ovoj umetnosti, održana je u aprilu. Trodnevni rad je obuhvatio teorijski i praktični deo i ovom prilikom izrađene su skice koje učesnici ovih dana prenose na zidove.

 

Tokom realizacije projekta, Asocijacija za razvoj opštine Bor nastavila je već započetu saradnju sa osnovnom školom „3. oktobar „ ali je kontakte i saradnju razvila i sa „Mašinsko-elektrotehničkom školom“ ali i OŠ Branko Radičević“.

 

Direktori ovih ustanova pokazali su spremnost i otvorenost kakva je danas retkost u državnom sektoru, bili jako predusretljivi, i sa velikim entuzijazmom prišli projektu.

 

„Ova aktivnost će pomoći da se eksterijer škole osavremeni i bude zanimljiviji mladima i deci koji te škole pohađaju. Na ovaj način, mladima u Boru pruženi su sadržaji van školskih aktivnosti koji omogućavaju razvoj kreativnosti i dodatnog usavršavanja iz oblasti koje nisu deo formalnog obrazovanja“, rekao je jedan od direktora.

 

marija pessich
Marija Pešić

„I ako je ovaj vid aktivnosti kratkororočan, Asocijacija za razvoj opštine Bor će nastojati da mladima u Boru obezbedi kutak gde se mogu dodatno usavršavati i baviti raznim kreativnim aktivnostima“, rekla je Ist mediji sekretar Asocijacije Marija Pešić.

 

Ovaj projekat je podržan od strane Zaječarske Inicijative u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

 

 

 

[nggallery id=30]

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Pingback: Crtam, crtam sve se puši | Graffiti

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X