Učesnicima sinoćnjih nereda ispred policije preti i do osam godina zatvora

1340 0

BOR, Osnovno javno tužilaštvo u Boru odredilo je pritvor u trajanju do 30 dana protiv četiri osobe koje su juče učestvovale u neredima ispred Policijske uprave u Boru, saopštilo je tužilaštvo.

„Nakon saslušanja osumnjičenih iz podnete krivične prijave policije, sudija je prihvatio predlog javnog tužioca da se prema svima odredi pritvor u trajanju do 30 dana“, navodi se u saopštenju

Prethodno je policija, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, podnela krivične prijave protiv četvoro osumnjičenih.

Oni se terete da su sinoć napali dvojicu policijskih službenika tokom preduzimanja radnji iz nadležnosti policije. Do ovog napad je došlo ispred zgrade Policijske uprave u Bor.

Tom prilikom uhapšeni su R.Z. (44), Š.Z. (39), S.Z. (28) i S.Z. (25) iz Bora.

Oni su sa još desetak osoba došli ispred zgrade Policijske uprave u Boru u kojoj se već nalazio njihov šesnaestogodišnji rođak, koga su policajci neposredno pre, zajedno sa jednim trinaestogodišnjakom zatekli u ulici 7. juli sa limom, za koji se sumnja da je ukraden.

http://www.bormedic.rs/

“Sumnja se da je Š.Z. prvo zapretio policajcu, a potom ga uhvatio za rukav i povukao, a zatim su policajca on i R.Z. više puta udarili”, rekli su juče u policiji.

Drugog policajca napao je S.Z. i pokušao da pobegne ali ga je napadnuti policajac sprečio u tome.

Takođe, S.Z. se sumnjiči da je kamenicama gađala policijske službenike.

Za krivično delo za koje se terete predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Dvojica povređenih policajaca prevezeni su u bolnicu u Boru.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X