HronikaTema danaНекатегоризовано

Ubio se bivši komandir “Zaštite”, firme za FTO

BOR, 16. januara 2012. (Saša Trifunović, Ist media) Bivši komandir “Zašite”, firme koja obezbeđuje imovinu Rudarsko-topioničrskog basena (RTB) Bor, Vitomir Stoilković (51), ubio se danas oko 10.30 iz pištolja kraj upravne zgrade svog bivšeg preduzeća u kome je u oktobru dobio otkaz.

 

Uviđaj kod "Zaštite"

 

Vitomir Stoilkovic kraj plena oduzetog od kradljivaca bakra iz RTB Bor (photo:S.Trifunović)

 

Kako su nam rekle njegove kolege, on se ubio iz svog privatnog pištolja neposredno nakon suđenja u Osnovnom sudu u Boru u kome je, zbog otkaza nakon 25 godina rada, tužio “Zaštitu”.

 

Ta firma se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem i uglavnom čuva imovinu borske kompanije.

 

Prema dobijenim podacima iz sindikata, on je otkaz dobio zato što je iz borske topionice bakra izneo otpadno gvožđe kako bi deci napravio tegove.

 

U borskoj kompaniji, nam je međutim, potvrđeno da je za iznošenje gvožđa Stoilković imao uredno potpisanu propusnicu od strane dirktora topionice.

 

Predsednik sindikata RTB-a Bor, u čijem je sastavu nekada poslovala i Zaštita, Dragan Aleksić, smatra da je Stoilković bio potpuno nevin i da je pokušao da mu pomogne da se vrati na posao.

 

“Bio sam upoznat sa njegovim slučajem i zato sam na sastanku odbora RTB-a zatražio od članova tog tela da mu pomognemo, nažalost u Zaštiti nije bilo razumevanja”, rekao je Aleksić.

 

On je dodao kako je prijava protiv Vitmoria stigla i “do Beograda”, u kome su mu dva sina primljena na policijskoj akademiji.

 

“Strahovao je da će mu zbog nameštene igre deca biti izbačena sa akadmije”, kazao je Aleksić.

 

Prema rečima sadašnjeg predsednika sindikata “Zaštite” Dejana Mladenovića, Stoilković za dve i po decenije nije imao nijedan propust u radu i važio je za najsavesnije gardnika, zbog čega je osam godina i bio komandir.

 

“Svi smo ga znali kao poštenog čoveka, ali mu je i pored toga novi direktor Ivan Milosavljević potpisao otkaz. Prijava o krađi je potpuno zlonamerna, jer je imao sve neophodne papire za iznošenje tegova”, napomenuo je Mladnović.

 

Milosavljević danas nije hteo da da izjavu novinarima.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Sahranjen Dalibor Dragijević, osumnjičen da je sakrio telo dvogodišnje Danke Ilić

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X