U Zaječaru uskoro sastanak privrednika Austrije, Italije, Bugarske i Rumunije

228 0

ZAJEČAR (Slavica Marković, IST Media) Direktor predstavništva Gospodarske komore Hrvatske u Beogradu Goran Masnec, izjavio je danas prilikom susreta sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i predsednikom regionalne privredne komore Zaječara Dejanom Tošićem, da će Hrvatska država kad-tad morati da obešteti Srbiju u pogledu imovine koju je imala u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici.

 

“Kada će se to tačno dogoditi i na koji način ne mogu reći, ali u svakom slučaju do toga mora doći” – rekao je Masnec.- S obzirom na trenutnu ekonomsku krizu ne verujem da će u skoroj budućnosti to biti rešeno jer ne možemo da se dogovorimo ni oko podele diplomatskih predstavništva i drugih stvari.

 

Masnec u Zaječaru

 

Masnec je naglasio da nastoji da se oko dvadesetak hrvatskih županijskih komora poveže sa privrednim komorama Srbije, kako bi se uspostavila ekonomska, privredna i svaka druga saradnja.

 

“Nastojaćemo da Regionalna privredna komora Zaječara uspostavi kontakt sa županijskom komorom Siska u okviru koje je i nekada bratski grad Zaječara Kutina, kako bi se uspostvile pokidane veze”, dodao je on.

 

Gradonačelnik Zaječara je najavio da će se u ovom gradu uskoro sastanak predstavnika privrednih komora iz regiona, Austrije, severne Italije, Bugarske i Rumunije, sa kojima je Zaječar uspostvio dobru saradnju.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X