U Zaječaru uskoro sastanak privrednika Austrije, Italije, Bugarske i Rumunije

184 0

ZAJEČAR (Slavica Marković, IST Media) Direktor predstavništva Gospodarske komore Hrvatske u Beogradu Goran Masnec, izjavio je danas prilikom susreta sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i predsednikom regionalne privredne komore Zaječara Dejanom Tošićem, da će Hrvatska država kad-tad morati da obešteti Srbiju u pogledu imovine koju je imala u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici.

 

“Kada će se to tačno dogoditi i na koji način ne mogu reći, ali u svakom slučaju do toga mora doći” – rekao je Masnec.- S obzirom na trenutnu ekonomsku krizu ne verujem da će u skoroj budućnosti to biti rešeno jer ne možemo da se dogovorimo ni oko podele diplomatskih predstavništva i drugih stvari.

 

Masnec u Zaječaru

 

Masnec je naglasio da nastoji da se oko dvadesetak hrvatskih županijskih komora poveže sa privrednim komorama Srbije, kako bi se uspostavila ekonomska, privredna i svaka druga saradnja.

 

“Nastojaćemo da Regionalna privredna komora Zaječara uspostavi kontakt sa županijskom komorom Siska u okviru koje je i nekada bratski grad Zaječara Kutina, kako bi se uspostvile pokidane veze”, dodao je on.

 

Gradonačelnik Zaječara je najavio da će se u ovom gradu uskoro sastanak predstavnika privrednih komora iz regiona, Austrije, severne Italije, Bugarske i Rumunije, sa kojima je Zaječar uspostvio dobru saradnju.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X