Naslovi.netPolitikaTema danaНекатегоризовано

U Zaječaru SNS pokušava da sruši URS sa vlasti

ZAJEČAR, (IST Media, Saša Trifunović) Inicijativa Srpske napredne stranke (SNS) da u opštinama i gradovima u Srbiji gde je to moguće napravi koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Ujedinjenim regionima Srbije (URS) pokreuta je i u Zaječaru. 

 

Naprednjaci u tom gradu, medjutim, igraju na malo ostvarljivu kartu, budući da insistiraju na smeni aktuelnog gradonačelnika Boška Ničića (URS), jednog od bližih saradnika ministra privrede i finansija Mladjana Dinkića.

 

Boško Ničić (foto: Šumadija press)

 

Naprednjaci, koje predvodi estradni menadžer, vlasnik Timočke televizije i odskora Zaječarac Saša Mirković, koji je inače i član Glavnog odbora SNS, pokušavaju da URS potisnu u opoziciju i vlast formiraju sa gradskim odbornicima iz SPS, DS i pojedinim odbornicima G17 koje pokušavaju da vrbuju kako bi digli ruku za Ničićevu smenu.

 

Mirković je bio kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred Pokreta radnika i seljaka, a posle izbora se prestrojio u redove „naprednjaka“ gde je sada šef odborničke grupe SNS.

 

Saša Mirković (foto pulsonline.rs)

 

On je najavio da će ta stranka naredne nedelje u gradskom parlamentu podneti zahtev za razrešene gradonačelnika Boška Ničića i da sa DS i SPS intenzivno pregovara o novoj većini u gradskoj skupštini.

 

Zaječarski naprednjaci smatraju da Ničić nepotrebno troši budžetski novac, ali i iznose oštre optužbe da je raspored snaga u Skupštini Zaječara rezultat izborne kradje, te stoga traže da tužilaštvo i policija ispitaju njihove navode.

 

Sa druge strane, iz gradske centrale URS-a stigao je jasan signal da je ta partija u Zaječaru „jedinstvena“ i da „nema govora da će bilo koji odbornik te odborničke grupe podržati Sašu Mirkovića.

 

„Tvrdnje Saše Mirkovica da bi odbornici G17 plus mogli da podrže njegove napore da se dokopa vlasti u Zaječaru su apsolutno neistinite. URS je u Zajecaru potpuno jedinstven i nema podele na one koji nose dresove jedne ili druge boje“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik gradskog odbora G17 u Zaječaru Dušan Mladenović.

 

Kada je reč o optužbama o izbornoj kradji, aktuelni gradonačelnik i poslanik u republičkoj Skupštini Boško Ničić kaže da „mirno spava“ i da je prvi za to da se preispita izborna noć i ko je prekinuo rad Izborne komisije.

 

„Mirković hoće da politiku pretvori u estradu sa koje je potisnut. Pokušava da glumi Šeselja i da ga iznose iz skupštinske sale“, rekao je Nicćić za IST Media.

 

Na pitanje da li će ostati gradonačelnik ili poslanik u Skupštini Srbije, Ničić nema nedoumicu.

 

„Opredelio sam se za funkciju gradonačelnika, a ostavku na poslanički mandat ću podneti kada od Agencije za borbu protiv korupcije dobijem rešenje sa obrazloženjem da sam u sukobu interesa“, naglašava prvi čovek Zaječara.

 

Sadašnju vlast u Zaječaru čini koalicija URS, DS i SPS sa 28 od 50 odbornika. Od 21 odbornika URS-a, 15 su članovi stranke “Živim za Krajinu” Boška Ničića, dok su njih šest članovi G17 plus. DS ima 4, a SPS 3 odbornika.

 

Opoziciju čini Pokret radnika i seljaka sa 14 odborničkih mesta, SNS je dobila pet mandata, ali ove dve stranke su sa jednim odbornikom grupe gradjana osnovale odbornički klub SNS.

 

Lista Preokret ima dva odbornika a SPO jednog.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Opozicija Bora: Gradonačelnik zloupotrebljava funkciju u izbornoj kampanji

Ist Media

Vesić obećao rekonstrukciju puta koje je JP “Putevi Srbije” obećalo pre tri godine

Ist Media

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X