U Zaječaru SNS pokušava da sruši URS sa vlasti

862 0

ZAJEČAR, (IST Media, Saša Trifunović) Inicijativa Srpske napredne stranke (SNS) da u opštinama i gradovima u Srbiji gde je to moguće napravi koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Ujedinjenim regionima Srbije (URS) pokreuta je i u Zaječaru. 

 

Naprednjaci u tom gradu, medjutim, igraju na malo ostvarljivu kartu, budući da insistiraju na smeni aktuelnog gradonačelnika Boška Ničića (URS), jednog od bližih saradnika ministra privrede i finansija Mladjana Dinkića.

 

Boško Ničić (foto: Šumadija press)

 

Naprednjaci, koje predvodi estradni menadžer, vlasnik Timočke televizije i odskora Zaječarac Saša Mirković, koji je inače i član Glavnog odbora SNS, pokušavaju da URS potisnu u opoziciju i vlast formiraju sa gradskim odbornicima iz SPS, DS i pojedinim odbornicima G17 koje pokušavaju da vrbuju kako bi digli ruku za Ničićevu smenu.

 

Mirković je bio kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred Pokreta radnika i seljaka, a posle izbora se prestrojio u redove „naprednjaka“ gde je sada šef odborničke grupe SNS.

 

Saša Mirković (foto pulsonline.rs)

 

On je najavio da će ta stranka naredne nedelje u gradskom parlamentu podneti zahtev za razrešene gradonačelnika Boška Ničića i da sa DS i SPS intenzivno pregovara o novoj većini u gradskoj skupštini.

 

Zaječarski naprednjaci smatraju da Ničić nepotrebno troši budžetski novac, ali i iznose oštre optužbe da je raspored snaga u Skupštini Zaječara rezultat izborne kradje, te stoga traže da tužilaštvo i policija ispitaju njihove navode.

 

Sa druge strane, iz gradske centrale URS-a stigao je jasan signal da je ta partija u Zaječaru „jedinstvena“ i da „nema govora da će bilo koji odbornik te odborničke grupe podržati Sašu Mirkovića.

 

„Tvrdnje Saše Mirkovica da bi odbornici G17 plus mogli da podrže njegove napore da se dokopa vlasti u Zaječaru su apsolutno neistinite. URS je u Zajecaru potpuno jedinstven i nema podele na one koji nose dresove jedne ili druge boje“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik gradskog odbora G17 u Zaječaru Dušan Mladenović.

 

Kada je reč o optužbama o izbornoj kradji, aktuelni gradonačelnik i poslanik u republičkoj Skupštini Boško Ničić kaže da „mirno spava“ i da je prvi za to da se preispita izborna noć i ko je prekinuo rad Izborne komisije.

 

„Mirković hoće da politiku pretvori u estradu sa koje je potisnut. Pokušava da glumi Šeselja i da ga iznose iz skupštinske sale“, rekao je Nicćić za IST Media.

 

Na pitanje da li će ostati gradonačelnik ili poslanik u Skupštini Srbije, Ničić nema nedoumicu.

 

„Opredelio sam se za funkciju gradonačelnika, a ostavku na poslanički mandat ću podneti kada od Agencije za borbu protiv korupcije dobijem rešenje sa obrazloženjem da sam u sukobu interesa“, naglašava prvi čovek Zaječara.

 

Sadašnju vlast u Zaječaru čini koalicija URS, DS i SPS sa 28 od 50 odbornika. Od 21 odbornika URS-a, 15 su članovi stranke „Živim za Krajinu“ Boška Ničića, dok su njih šest članovi G17 plus. DS ima 4, a SPS 3 odbornika.

 

Opoziciju čini Pokret radnika i seljaka sa 14 odborničkih mesta, SNS je dobila pet mandata, ali ove dve stranke su sa jednim odbornikom grupe gradjana osnovale odbornički klub SNS.

 

Lista Preokret ima dva odbornika a SPO jednog.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X