DruštvoНекатегоризовано

U Zaječaru raste broj obolelih od šuge

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Iz Zdravstvenog centra Zaječar potvrđuju da se u Zaječaru lekaru svakodnevno javlja neko sa šugom, zaraznom bolešću koja se do sada smatrala gotovo iskorenjenom, prenosi radio Magnum.

 

Oni kažu da se ova bolest uspešno leči za nekih nedelju dana sumpornom mašću i benzil benzoatom, ali i da pacijenti treba da se pridržavaju saveta lekara. Dr Stanislav Tadić za list „Timok“ takođe je potvrdio da takvih pacijenata ima, ali i da nema mesta panici.

 

-Ovo sada nije pojava šuge u Zaječaru, jer je uvek bilo ove bolesti, nekad više, nekad manje. Sada imamo situaciju da se dnevno dva do tri pacijenta javljaju lekaru, što naravno nije u redu u 21. veku da se dešava. Ono što je problem je da se to dešava kod naše srednjoškolske omladine i kod nekih drugih socijalnih slojeva, što je bilo i ranije. Naši pacijenti su to malo neozbiljno shvatili i ne leče se baš ozbiljno, rekao je dr Tadić.

 

Činjenica je da se u poslednje vreme povećao broj pacijenata. Dr Tadić ističe da ne treba stvarati paniku, jer to nije neka bolest strašno teška i ozbiljna, ali da je za današnje vreme neprihvatljiva, kao i da nema epidemije.
Pošto se šuga prenosi kontaktom, najvažnija mera prevencije jeste higijena ruku.

 

– Najčešći simptomi šuge su intenzivan svrab i promene na koži, nalik na bubuljice, koje mogu da se pojave na ručnim zglobovima, laktovima, pazuhu, između prstiju, a nekada mogu da se prošire i na veći deo tela – navode lekari.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ambasador Kine u poseti rudniku Čukaru Peki

Ist Media

Preventivni pregledi štitaste žlezde u nedelju 3. marta

Ist Media

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X