Ekonomija

U Zaječaru otvoren tržni centar CAPITOL PARK. U njega stranci uložili 10 miliona evra

ZAJEČAR, (IST Media) – U Zaječaru je otvoren tržni centar Capitol Park Zaječar u čiju su izgradnju britanska korporacija “Poseidon Group” i belgijska kompanija “Mitiska REIM” uložili 10 miliona evra.

Kompleks je sagrađen na parceli površine 20,000 m2 i ima 6,500 m2 prodajnog prostora, nalazi se u centru grada, na adresi Čupićeva 2, u neposrednoj blizini gusto naseljene stambene zone.

“Sa velikim zadovoljstvom otvaramo naš peti po redu tržni centar u Srbiji. Poseidon je prisutan u Srbiji više od decenije kao grupacija koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem komercijalnim nekretninama, a samo u poslednjih pet godina otvorili smo Capitol Parkove u Šapcu, Somboru, Beogradu i Leskovcu. Ovaj tržni centar će od danas postati centralno mesto za kupovinu i zabavu, i doprineti unapređenju privrede u Zaječaru otvaranjem više od 200 novih radnih mesta,”, istakao je Džejms Gan, direktor Poseidon grupe u Srbiji.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao značaj ove investicije.

“Dolaskom Capitol Parka u Zaječar dobijamo potpuno drugačiji doživljaj kupovine, pri čemu će ovaj objekat svakako postati novi centar grada. Ovaj tržni centar stvara mogućnosti za zapošljavanje velikog broja ljudi iz lokalne zajednice”, rekao je Ničić.

Tržni centar ima sedamnaest prodavnica među kojima su eminentni strani i neki od najboljih domaćih brendova, uključujući Deichmann, Đak Sport, DM, Exclusive exchange, Extreme Intimo, Gigatron, Intersport, JYSK, LC Waikiki, Lilly, MSG Elektronic, N Sport, New Yorker, Opposite shoes i Studio Moderna (Top Shop). Sinsay će otvoriti svoju prodavnicu u junu, a Il Giardino café svoj lokal ubrzo nakon toga.

Tržni centar je sagrađen na lokaciji na kojoj je u vreve SFRJ uspešno poslovala fabrika mašina i alata „Arsenije Spasić“, otvorena 1955. godine. Pre više od jedne decenije putem licitacije su prodate mašina i oprema po osnovu izvršnih sudskih rešenja za neisplaćene zarade radnicima.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Ziđin Majningu nagrada Privredne komore Srbije za poslovni uspeh

Ist Media

Ziđin: Nakon testiranja metalurških agregata u toku kontrola rada

Ist Media

[VIDEO nove Elektrolize] Ministar privrede: Ziđin trostruko premašio obaveze investiranja u nekadašnji RTB

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X