U Zaječaru otvoren tržni centar CAPITOL PARK. U njega stranci uložili 10 miliona evra

1905 0
ZAJEČAR, (IST Media) – U Zaječaru je otvoren tržni centar Capitol Park Zaječar u čiju su izgradnju britanska korporacija “Poseidon Group” i belgijska kompanija “Mitiska REIM” uložili 10 miliona evra.

Kompleks je sagrađen na parceli površine 20,000 m2 i ima 6,500 m2 prodajnog prostora, nalazi se u centru grada, na adresi Čupićeva 2, u neposrednoj blizini gusto naseljene stambene zone.

“Sa velikim zadovoljstvom otvaramo naš peti po redu tržni centar u Srbiji. Poseidon je prisutan u Srbiji više od decenije kao grupacija koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem komercijalnim nekretninama, a samo u poslednjih pet godina otvorili smo Capitol Parkove u Šapcu, Somboru, Beogradu i Leskovcu. Ovaj tržni centar će od danas postati centralno mesto za kupovinu i zabavu, i doprineti unapređenju privrede u Zaječaru otvaranjem više od 200 novih radnih mesta,”, istakao je Džejms Gan, direktor Poseidon grupe u Srbiji.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao značaj ove investicije.

“Dolaskom Capitol Parka u Zaječar dobijamo potpuno drugačiji doživljaj kupovine, pri čemu će ovaj objekat svakako postati novi centar grada. Ovaj tržni centar stvara mogućnosti za zapošljavanje velikog broja ljudi iz lokalne zajednice”, rekao je Ničić.

Tržni centar ima sedamnaest prodavnica među kojima su eminentni strani i neki od najboljih domaćih brendova, uključujući Deichmann, Đak Sport, DM, Exclusive exchange, Extreme Intimo, Gigatron, Intersport, JYSK, LC Waikiki, Lilly, MSG Elektronic, N Sport, New Yorker, Opposite shoes i Studio Moderna (Top Shop). Sinsay će otvoriti svoju prodavnicu u junu, a Il Giardino café svoj lokal ubrzo nakon toga.

Tržni centar je sagrađen na lokaciji na kojoj je u vreve SFRJ uspešno poslovala fabrika mašina i alata „Arsenije Spasić“, otvorena 1955. godine. Pre više od jedne decenije putem licitacije su prodate mašina i oprema po osnovu izvršnih sudskih rešenja za neisplaćene zarade radnicima.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X