U ulici Moše Pijade će tokom rekonstrukcije trotoara biti posečeno 16 stabala

258 2

BOR, (IST Media) Ukupno 16 višedecenijskih stabala javora i samoniklog drveća biće posečeno duž ulice Moše Pijade, a umesto njih biće zasađeni novi drvoredi, rekao je za IST Media inspektor za zaštitu životne sredine gradske uprave, Bora Stanković.

Prema njegovim rečima, reč je o starim i trulim javorima i samoniklom drveću koje svojim korenima oštećuju kanalizacionu i vodovodnu instalaciju.

U toku je kompletna rekonstrukcija trotoara u ulici Moše Pijade, i bilo bi šteta da se ovom prilikom ne poseče drveće koje ugrožava instalacie, ali i koje će svojim korenjem podići novi novi trotoar , rekao je Stanković za IST Media.

On je naznačio da će umesto posečenih stabala biti zasađen nov drvored javora, koji će već za pet ili šest godina imati krošnju.

Kako saznajemo, novi trotoar će biti identičan trotoaru koji je postavljen ispred Doma kulture.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 2 comments

  1. Kompetan uzas kao i u drugim gradovima Srbije, zdrava i velika stabla koja daju kiseonik mogu projektom da se zastite i da se sukcesivno, kako rastu nova, mladja stbla zamenjuju ali to trazi organizaciju, praceje i trud, a i to je nemoguce ocekivati od arhitekata, gradjevinara i svih gradskih vlasti u zemlji Srbiji koji prvo sitet samo sebe. Prosto nikome sem novinarima i ratkim entuzijastima i ljubiteljima prirode do zelenila nije stalo. Ovako ce grad, koji inace dise na skrge, da ostane bez jos nekoliko izvora kiseonika i hlada i to u doba klimatskih promena, kada ni jedno mlado drvo nema ne moze da razvije krosnju i ne zivi duze od dve, tri godine. Napisite samo u sledecem clanku ko ce da zaliva taj buduci drvored. Tu smo, pa cemo videti sledecu vest na tu temu. Strasno je da ce od nekada zelene Srbije nastati nova pustinja za 50 godina. Svaka cast i za ovu objavu.

    Reply
  2. Bitno da se ulice rekonstruisu svake godine a djubreta i divljih deponija na sve strane,krivicne prijave protiv svih onih koji bacaju djubre na sve strane!

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X