EkonomijaNaslovi.netНекатегоризовано

U Tularima otkriveno 78 tona zlata I 800 hiljada tona bakra

Dunav Minerals, srpka firma sa kanadskim kapitalom, koja obavlja istraživanje mineralnih resursa bakra i zlata u mestu Tulare u opštini Medveđa, saopštava da je proračunom rezervi na toj lokaciji ustanovljen sadržaj od 800 hiljada tona bakra i 78 tona zlata.

 

Kompanija je tokom istraživanja izbušila više od 29.700 metara

“Drago nam je što možemo da objavimo završetak proračuna rezervi u Tularima, koji je pokazao sadržaj od 300 miliona tona rude sa sadržajem od 0,27 procenta bakra i 0,26 grama po toni zlata. To iznosi 800 hiljada tona bakra i 78 tona zlata”, rekao je menadžer istraživanja u Dunav Minerals, Fil Foks.

 

“Dunav Minerals je poslednje dve godine uložio preko 15 miliona dolara u istraživanje. Ove rezerve su veliki korak u razvoju našeg projekta ka cilju da otkrijemo nove rudne rezerve u Srbiji”, naveo je on.

 

Dunav Minerals je već započeo preliminarnu rudarsku studiju na ovom projektu, koja će nam pomoći da utvrdimo ekonomske i tehnološke aspekte toga kako budući rudnik može raditi.

 

“Nadamo se da ćemo moći da objavimo ove početne studije sledeće godine”, dodao je Foks.

 

On je naglasio da je uspeh dosadašnjeg istraživanja Dunav Minerals zasluga i trud tima u Srbiji.

 

“Većina ljudi okupljenih u našem timu je iz lokalne zajednice i mi smo svesni istorijskog rudarskog potencijala na ovom području”, naznačio je Foks.

 

Dunav Minerals trenutno zapošljava više od 35 ljudi, od kojih dve trećine dolazi iz Medveđe i okoline.

 

Pored do sada obavljenog posla oko resursa zlata, Dunav Minerals je najavio dodatne ciljeve iz svog istražnog procesa, a uporedo sa tim, namerava da doprinese lokalnim projektima kroz zdravstvene i obrazovne institucije uz podršku lokalnih vlasti u Medveđi.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X