U toku gradnja pratećih objekata za rudnik Čukaru Peki

135 0
čukaru peki

Kompanija Ziđin uveliko radi na pripremnim projektima za otvaranje rudnika bakra Čukaru Peki kod Bora, odakle bi, kako je nedavno najavio resorni ministar, do kraja sledeće godine trebalo da budu iskopane prve količine rude.

To su za eKapiju potvrdili iz kompanije Jinshan Construction koja je delom u vlasništu kineskog Ziđina, a delom države Srbije, a osnovana je sredinom prošle godine.

Kako je rečeno, u ovoj izvođačkoj firmi koja se bavi građevinskim radovima iznad površine zemlje za investitora Zijin/Rakita, za potrebe budućeg rudnika Čukaru Peki trenutno se gradi magacin.

Mi gradimo na osnovu dobijenih projekata od investitora. Za potrebe rudnika radimo iskope, fundiranje temelja, montažu čeličnih konstrukcija, kranskih staza i sendvič panela – kažu iz Jinshan Constuction.

Trenutno rade i na izgradnji brane za odlaganje jalovine, a sledeći objekat koji će graditi za potrebe budućeg rudnika Čukaru Peki biće postrojenje u kojem se pravi smesa za zapunjavanje unutar iskopanog dela rudnika.

U planu je, kako je eKapija već pisalai postrojenje za površinsku obradu i pripremu mineralnih sirovina, a to će takođe graditi Jinshan Construction.

Iz kompanije su nam rekli i da trenutno rade i na izgradnji hemijske laboratorije u Topionici bakra.

Imamo već 4-5 započetih gradilišta i za njih se pribavlja sva potrebna dokumentacija, atesti, ispitivanja, sve što je potrebno za dobijanje upotrebne dozvole – kažu iz ove kompanije.

O toj kompaniji dodaju da je jedno od njih i gradnja hemijske laboratorije u Topionici bakra.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X